Mange fra bygda og mange fra kommunestyret hadde tatt turen til folkemøte i Måndalen torsdag. Tema var plassering av den nye barnehagen - ved skolen eller ved idrettsplassen.

Ingen av de frammøtte tok til orde for at tomta ved skolen er å foretrekke:

– Vi vil ha barnehagen ved stadion. Det er den beste plassen, sier Gunvor Voldset som selv har barn i barnehagen. Hun får støtte av Linda Bjering, som også har barn i barnehagen, samt fra Evy Steinan og Ann Kristin Bøe som begge jobber der.

– Her nede ved skolen blir det veldig trangt. Skolen mister mye av uteområdet sitt, og både skole, barnehage og omsorgsboligene blir veldig låst, fordi all plass er brukt opp. Det blir dessuten veldig lenge å være på samme sted i 16 år, mener de.

– Det er allerede veldig trafikkfarlig her nede ved skolen. Det synes jeg er det verste. Å skulle ha enda mer trafikk og folk her nede, det er ikke forsvarlig, trekker Bjering fram. De andre er enige.

– Vi trives veldig godt ved idrettsplassen. Der er det lunt og fint, og vi har tilgang på idrettsanlegget og naturen. I tillegg er det et rolig strøk og ingen gjennomfartstrafikk.

– Kan godt vente noen måneder

Foreldrene mener det viktigste nå er at det blir ny barnehage.

– Men det blir absolutt best ved idrettsplassen. Hvis vi må vente noen måneder til på grunn av regulering er ikke det noe stort problem, mener de.

De er glade for at så mange politikere kom og viser interesse. Nå er de opptatte av å få en avklaring.

– Vi orker ikke flere runder med utsettelser nå!

På folkemøtet tok flere til orde for at regulering ikke trenger å ta opp til ett år, slik rådmannen har antydet.

– Det er kommunen som regulerer, og det kan fint gjøres parallelt med planleggingen. Det er akkurat som kommunen har bestemt seg for en fasit på forhånd, og tilpasser argumentene etter det, mener Nils Eirik Wenaas, som tok ordet i plenum. Han fikk bred støtte.

– Et godt initiativ

Marit Nauste (Uavh.) og Høyre-politikerne Lars Olav Hustad, Knut Johan Stenerud og Ingunn Svelle Heinåli vil torsdag ikke si om de har landet på hva de vil stemme på i saken. De synes møtet er et godt initiativ.

– Det er bestandig nyttig å være ute på befaring og høre hva folk har å si, sier Hustad.

Partikollega Øyvind Hovde mener Måndalingene har mange gode argumenter.

– Jeg er i utgangspunktet enig i at tomta ved stadion ser ut til å være den beste, blant annet på grunn av uteområde og trafikale utfordringer. Men det er litt vanskelig å være bastant så lenge vi ikke vet hvordan planene for den nye skolen blir og hvordan det vil påvirke området her, sier han, og fortsetter:

– Bygda er veldig samlet om hva de ønsker. Det må vi som politikere ta med oss.

– Bør lytte

Per Vidar Kjølmoen (Ap), som var møteleder under møtet, forteller at han sjelden har vært mindre i tvil om hva ei bygd mener.

– Det er noe vi bør lytte til. Foreløpig vil jeg si at jeg synes de har veldig gode argumenter. Det ser ut som det er et mye bedre alternativ ved stadion, og økonomisk ser det ganske likt ut. Men vi har ikke diskuterte denne saken i gruppa ennå, sier han.

Torbjørn Bruaset (Sp) er ikke i tvil:

– Jeg ser ikke for meg at det er brukbart ved skolen i det hele tatt. Jeg foreslo å gå for tomta ved idrettsplassen allerede i mai, og står ved det.

Politikerne skal gjøre endelig vedtak om tomtevalg den 12. september. Øyvind Hovde, Ingunn Svelle Heinåli og Marit Nauste kikker på tegningene. Foto: Stine Vandevjen Olsen