– Dette gjør vi i hovedsak fordi ungdom i Rauma fortjener det. Vi ønsker også å vise både sponsorene våre, og kommunen, at ÅIF tar samfunnsansvar. Dette har vært et etterlengtet tilbud, slik jeg forstår det, sier daglig leder i Åndalsnes idrettsforening, Aksel Berget Skjølsvik.

Han forklarer at tilbudet er for alle ungdommer i kommunen, fra 8. klasse og opp til 17–18 år.

– Blir en møteplass

– Vi har fått på plass biljardbord, bordtennisbord, PlayStation, og så blir det mulighet til å få kjøpt seg noe i kiosken. Dette blir rett og slett en møteplass som også kan ha litt ulik form, som for eksempel en nyttårsfest i januar, forteller Berget Skjølsvik videre.

Han sier de starter opp med to ganger nå i november, den 10. og 24. Etter det blir det annenhver fredag fra januar, – om det går som planlagt.

– Hva er målet med en ungdomsklubb?

– Det er at ungdom skal bli kjent med ny ungdom. Og at det kan være ei motvekt mot heimefester og det at ungdom sitter på hver sin kant. Det er ikke så artig å se ungdom som bare sitter i en sofa på kulturhuset fredagskveldene.

– Folk er positive

Skjølsvik sier folk har vært veldig positive til tiltaket allerede.

– Foreldre og ulike sponsorer synes det er bra at vi drar det igang, og vi hører ungdom si at de vil komme.

ÅIF-lederen sier klubben også håper at de kan videreføre tilbudet med støtte fra kommunen.

– Det er ikke slik at ÅIF skal tjene penger på dette, men vi skal ikke tape heller, legger han til.

– Hva krever dette tilbudet av ÅIF ?

– Vi har jo brukt litt av arbeidstida mi til planleggingen. Ellers så stiller vi med lokale som trenger reinhold og vedlikehold. Ei arbeidsgruppe bestående av foreldre og ungdom, har tatt på seg arbeidet med å skaffe flere foreldre til å være til stede på disse kveldene. Vi håper virkelig flere vil stille.

Han poengter videre at det er nulltoleranse for alkohol, og at dette er en problematikk de må være på vakt mot.

– Nå er det bare opp til ungdommene å komme. Jeg håper virkelig at det kommer mange ungdommer fra både Nord- og Sørsida også. Alle er invitert.