Rauma kommune inviterer til den store Strandryddedagen lørdag 5. mai, som en del av kampanjen «Hold Midt-Norge rent 2018.»

Men også torsdag oppfordres det til ryddig. I ly av Line Elvsåshagens serie på NRK, «Planet Plast,» har NRK invitert andre medier til å arrangere en stor ryddedugnad i sitt dekningsområde den 3. mai.

– Dette er ikke noen konkurrent til strandryddedagen, snarere et supplement, understreker redaktør Per-Kristian Bratteng i Åndalsnes Avis.

Han lover en premie, et gavekort på 2.000 kroner, til en av personene, det laget eller den foreningen som melder seg på og sender oss tekst – og bilder – av hva de har funnet.

For å melde seg på kan man sende e-post og bilder til redaksjon@andalsnes-avis.no

Her er link til påmeldingsskjema.

Populært å rydde

fjor deltok om lag 50.000 innbyggere på strandryddedagene. Alt tilsier at enda flere kommer til å delta i år.

– Det er fantastisk at det er et stort og bredt miljøengasjement i befolkningen. Jeg håper og tror at tusenvis av både enkeltpersoner og i lag, foreninger og skoleklasser deltar og fjerner avfall langs kysten og vassdrag, sier Gunn Marit Helgesen, styreleder i KS i en pressemelding.

KS oppfordrer til å delta i å rydde opp nå, og ellers bruke de godt etablerte avfallsløsningene slik at ikke avfall spres i naturen.

– Avfall med ukjent opphav er en stor utfordring vi må løse i fellesskap. KS jobber med hvordan vi skal sikre stabile og forutsigbare ordninger også utover kampanjeukene, sier hun.

Leverer ut sekker

Strandryddedagen er landsomfattende og er en del av strandryddeuken som vil foregå fra og med 30. april til og med 6. mai.

Rauma kommune lover at kommunen skal gjøre det så enkelt som mulig for alle å være med. Kommunen leverer ut sekker og engangshansker som enten hentes på servicetorget eller kjøres ut sammen med renovasjonsbilen.

Og også her er det premier å vinne. Man kan melde inn sin rydding på holdmidtnorgerent.no. Man er da med i trekningen av pengepremier.