Det sier de debuterende programlederne Elise Langseth og Kristoffer Bakke foran Raumakonferansen som finner sted på Rauma Kulturhus tirsdag 16. september.

– Det er ei stor ære å bli spurt. Da Solveig Brøste Sletta var på tråden kunne vi aldri si nei til ei slik mulighet, sier Kristoffer og får samtykkende nikk fra Elise.De to er begge i gang med det fjerde og siste året ved TAF-linja på Rauma videregående skole. De er delvis ute i praksis, delvis på skolebenken.De utelukker ikke at de forlater Rauma en periode.– Men det blir i så fall bare kroppen. Tankene vil for alltid være her og jeg skal i alle fall tilbake hit og bosette meg i Rauma, sier Kristoffer bestemt.– Helt enig. Men påfyll utenfor for en periode kan være bare positivt, sier Elise.

- Til inspirasjon

– Hvorfor skal mange delta på Raumakonferansen tirsdag 16. september?

– Fordi et slik seminar er til inspirasjon for mange. Det er også til motivasjon og så får du høre svært mange interessante foredragsgholdere. Dessuten møter du mange nye mennesker og knytter dermed nye kontakter, sier de to 19-åringene.Raumakonferansen finner sted på kulturhuset på dagtid,. Likevel tror de to ungdommene at ungdommen bør kunne møte opp.– Spør arbeidsgiveren din eller skolen. Det å delta på en slik konferanse er ei god investering, både for arbeidsgiveren og for deg som person. Vi bor i en kommune med veldig mye positivt som skjer. Du har ei flott anledning til å også høre hvordan andre seg på Raumasamfunnet. De har et blikk som kanskje vi som bor her ikke ser. Det er alltid interessant å høre hvordan andre ser på oss. Vi har mange flinke mennesker i kommunen vår. Men alle kan bli bedre og gjennom en slik konferanse kan vi få et litt anna perspektiv på ting. onferansen er gratis så det er bare å høre opp. Men det kan lønne seg å møte tidlig for her blir det fullt. Det er først til mølla som gjelder, sier Kristoffer og innrømmer at det kribler litt i kroppen før de skal i ilden.

– Hva skjer hvis tidsskjemaet sprekker?

– Da må vi ta tak og stramme inn. Det skal nok gå bra. Nå er vi mest opptatt av at kulturhuset fylles med personer fra hele kommunen, fra alle aldersgrupper. Fra næringslivet, fra det offentlige, politikere, pensjonister.- Kort sagt, alle bør forsøke å få med seg denne inspirasjonsdagen, avslutter ungdomsduoen.