For to uker siden var amerikanerne Curt og Jeannie Bartholomew på besøk i Romsdalen. Der fikk de anledning til å hoppe to fallskjermhopp over dalen og fly i fjellet. Det hele ble arrangert i regi av Jan Einar Soltvedt som er instruktør i Lesja Fallskjermklubb, og selv en erfaren fallskjermhopper.

De tre hoppet ut høyt over fjellene og løste ut fallskjermene sine tidlig for å bedrive fjellflyging. Det er en egen disiplin forbeholdt de mest erfarne fallskjermhopperne, der de flyr fallskjermen tett på terrenget. Curt og Jeannie er to av verdens fremste skjermflygere og reiser verden rundt på konkurranser og for å holde kurs.

Jan Einar har selv gått på kurs i regi av Curt og var ivrig på å vise frem fjella og romsdalsnaturen til de to. Sammen med pilot Tore Hagestande og fallskjermhopper Cato Jokstad, som var bakkemannskap, fikk de to en av sine livs opplevelser.

- Vi fikk to hopp inn i Romsdalen og et hopp på Bjorli mens vi ventet på at skodden skulle lette litt. Tanken er jo å få de til å komme hit og holde kurs for oss i framtiden, og det er de gira på. Det ble et kort besøk denne gangen, men de vil komme tilbake, også for å se og oppleve mer av det Romsdalen har å by på.

Curt og Jeannie var på besøk hos Cato Jokstad for første gang i fjor sommer og sa allerede da at de ville komme tilbake. Returen ble et fantastisk gjensyn og de planlegger et to ukers besøk til neste år igjen.

Feiret bryllupsdag

Det ble en ekstra spesiell opplevelse for Curt og Jeannie. De hadde nemlig toårs-jubileum som ektepar, på dagen. De har over 10.000 fallskjermhopp seg i mellom, men hoppet over Romsdalshorn var noe av det råeste de har gjort.

- De var helt i ekstase. Curt rangerte det hoppet på topp ti gjennom hele fallskjermkarrieren. Det er ekstra spesielt å kunne drive med fjellflyging, og Romsdalen og fjell som Romsdalshorn er helt perfekt. Det er så bratt og skreddersydd for å fly langs med de små raske skjermene våre, forteller Jan Einar.

Curt og Jeannie fikk seg også en flott tur over Romsdalseggen, guidet av Cato Jokstad, før de reiste videre.