Superlørdag med Romsdalsvinter, Isfjorden Rundt og Romsdal Rando

Stedet er Isfjorden, nærmere bestemt skytebana og nærliggende natur og fjellområder. Det er der alt skjer lørdag: Isfjorden Rundt, Barnas Romsdalsvinter og ikke minst Romsdal Rando – som arrangørene nokså ubeskjedent kaller Norges råeste i sitt slag.

Isfjorden Rundt så dagens lys som et tremilsløp for 44 år siden, men sterkt varierende snøforhold opp gjennom åra har tvunget arrangøren, Isfjorden IL, til å legge om løypetraseen og endre distansen flere ganger.

Noe helt nytt

– I år prøver vi noe helt nytt, et motbakkeløp fra skytebana og opp Kavliheian og fram til hytta ved Husnebba, forteller arrangementsansvarlig Nina Ellingseter Aandal.

Distansen er 7,1 kilometer, med en stigning på om lag 500 høgdemeter. Stilarten er klassisk diagonalgang. Er du 13 år eller mer kan du konkurrere med tidtaking. Yngre deltakere og mosjonister kan stille i egen klasse uten tidtaking. De aller yngste kan delta i Mini-IsfjordenRundt, eventuelt sammen med eldre hjelpere.

For dem som synes at Isfjorden Rundt er for pyser kan slenge seg med på Dynafit Romsdal Rando (se egen sak).

Skytebana

Utgangspunktet for både Isfjorden Rundt og Dynafit Romsdal Randone er skytebana i Isfjorden. Der ligger det an til å bli mye folk og stor aktivitet, med tursti, leiker, bålpanner og tilbud om å prøve hundekjøring. Arrangøren er forberedt på stor biltrafikk og har ordnet ekstra mange parkeringsplasser.

Siste halvdel av uka arrangeres også Romsdalsvinter, minifestivalen primært for toppturentusiaster og klatrere i regi av Norsk Fjellfestival.

– Interessen har vært veldig bra. Vi har 100 påmeldte og kjåka fullt program, forteller festivalleder Solrunn Sylte.

I tillegg til organiserte utflukter med 15 gaider inneholder programmet både foredrag og fest. Fredag kveld er det åpent foredrag i Norsk Tindesenter med Emelie Forsberg og Ida Nilsson fra det svenske randolandslaget. Lørdag kveld forteller Harald Dag Jølle om fjorårets ekspedisjon gjennom Nordvestpassasjen.