- Det er utrolig bra at vi har fått til en slik festival nå på andre året på rad her i Rauma. Det er et sterkt program, med store og små godbiter for alle slags målgrupper. Etablerte bedrifter og nystarta gründere innen for alt fra industri, handel/reiseliv, landbruk og alle andre næringer vil her kunne få inspirasjon og kunnskap på en rekke områder, sier Solveig Brøste Sletta, daglig leder i Nordveggen AS i en pressemelding.

Festivalprogrammet ble onsdag morgen lansert på ferga fra Sølsnes til Åfarnes, dette for å vise at festivalen er åpen for hele regionen.

- Kom til Rauma

- Alle som er opptatt av utvikling, innovasjon, nyskaping, business og entreprenørskap bør sette av dagene og komme, sier prosjektleder Ane Marte Hammerø i Nordveggen.

Innovasjonsfestivalen er samtidig som den internasjonale Gründeruka. I spissen for arrangementet står Nordveggen sammen med Protomore og Hoppid-nettverket. De lover at det blir mange ulike arrangementer for enhver smak, for både etablerte bedrifter og nystarta gründere, innenfor alle slags bransjer og virksomheter i hele regionen.

- Akkurat det vi trenger

Kristin Vestly fra Hoppid i Møre og Romsdal fylkeskommune er imponert over programmet og utrolig fornøyd med satsningen:

- Fersk statistikk viser at arbeidsledigheten øker, men at også antall nyetableringer går kraftig opp. Dette viser at mange tenker nytt i tøffere tider, og det er dette vi trenger. En slik festival, der alle kommunene i Hoppid-nettverket sammen får tilbud om en møteplass og kompetanseheving på viktige områder er akkurat det vi trenger, sier Vestly.

Det er en felles plenumsforedrag og felles lunsj hver dag, og ellers er det paralellsesjoner på ulike tema. Festivalen har også et sosialt program; tirsdag inviteres det til felles tur til Rampestreken, og onsdag kveld er det tapas og konsert på Norsk Tindesenter, opplyser Nordveggen i pressemeldingen.