– Flere tilbud i sentrum fører til mer folk i sentrum, og nå må vi benytte oss av dem slik at de består, sier Ole Johnny Amundsen.

Han er en av mange kunder som har tatt turen innom det nyåpna kaffe- og spisestedet i Vollan 3 like over klokka 11 onsdag. Mange kommer med blomster og gratulasjoner og andre kommer for å innta lunsjen sin i de nyoppussede lokalene.

På gamle tomter

Men aller først ute var Jon Henrik Tronsgård fra Sparebanken 1.

– Jeg er på internmøte i banken her, bare i dag, og vi har bestilt lunsj til alle – før åpning, forteller han, som faktisk er tilbake på gamle tomter.

– Ja, dette var jo våre lokaler i sin tid, forteller han og tar med seg to store brett med påsmurte smørbrød tilbake til deres «nye» lokaler vegg i vegg.

Også Apoteket var tidlig ute med sine bestillinger på åpningsdagen, og det er et lettet, men litt stresset, ektepar som tar imot pressen.

Hektisk

– Det har gått i ett. Lokalene ble faktisk ferdig i dag. Det er egentlig greit at det ikke blir finvær før litt utpå dagen. Vi trenger den tiden til å summe oss og gjøre klar til uteserveringen, sier Renate.

Det er eier av lokalene, Jens Deunk, som har stått for oppussingskostnadene, mens driverne har sørget for inventar og utstyr.

I tillegg til kaffe produsert i Isfjorden, blir det god hjemmelaget mat i «Villa Vengetind-stil», kaker og mye godt bakverk. De har også fått skjenkebevilling.

– Vi har skjenkebevilling til halv elleve på kvelden og vi kommer til å holde åpent i helgene, samt en torsdag i måneden. Planen er å åpne så tidlig som halv ni på morgenen, slik at folk kan få kaffe på veg til jobb. Ellers vil vi følge åpningstidene til butikkene. Men det kommer også litt an på hva folk vil ha, og vi ser for oss at vegen blir til mens vi går, sier Renate.

De er veldig opptatt av å ha kafeen åpen når det er cruisebåt inne i havna.

– Da vil vi alltid ha åpent. Det er litt leit å se folk som går i gatene her uten ett tilbud, påpeker Renate.

Første utfordring i så måte, er 17. mai, da cruisebåten Aidasol med 2.194 passasjerer legger til kai på formiddagen. Og for ikke å snakke om nasjonaldagen, med den pågangen det blir.