– Vi har en tanke om at vi ikke skal lade om natta, men så lader vi ofte om natta likevel. I dag våknet vi til et stort svimerke i benkeplata på kjøkkenet, etter at en telefon har ligget til lading over natta, forteller hun.

Frilund bor i Eidsbygda med mann og tre barn.

- Pass på, alle sammen!

– Det gikk bra, heldigvis, men dette er ei sterk oppfordring til folk om at de må slutte å lade på natta. Det er snart jul også, så kanskje det er greit med en gjennomgang av brannsikkerhet. Pass på, alle sammen, sier hun videre.

Frilund tror det er mange som har samme uvane.

– Men jeg vet også at det er en del som er enormt prinsippfast på at de ikke lader på natta. Vi har slurvet litt der, sier hun.

– Hvordan reagerte ungene?

– De ble litt skrekkslagne, og hun ene sa at hun hadde tenkt på at det kan skje. Så nå er alle ladere fjernet fra barnerommene. Heretter skal det verken lades der eller på kjøkkenbenken om natta.

- Slitasje

Ifølge Frilund var det en Iphone-lader som begynte å ulme. Hun vet ikke om den hadde noen skade.

– Jeg er ikke noe ekspert og kan ikke uttale meg om hvorfor dette skjer, men jeg tenker at det kanskje har noe med holdbarheten på ladere å gjøre. Jeg ser at det generelt er stor slitasje. De flyttes fra rom til rom, de tas med ut av huset når vi skal på besøk eller på helgetur. De vris og vendes på, sier hun.