– Jeg håper sjølsagt at de beste ikke stikker i vei med en gang, og at det på en måte blir to løp. Jeg vet at det er en stor sjanse for det. Egentlig håper jeg at det blir som nå, at det går i jevnt stor fart, men ikke for fort og at det blir åpent mot slutten.

I torsdagens oppløp mistet hun den siste plassen, men 15.00,44 var mer enn godt nok til å gå videre på tid.

– Er superfornøyd

– Jeg er skikkelig lettet. Det var her jeg skulle gå videre. Forsøket er det verste å komme videre fra, og jeg er superfornøyd, sa hun til den skrivende delen av norsk presse.

Romsdalsjenta kom inn som nummer seks, og det var bare de fem beste som gikk direkte videre. Hun så spent opp mot tavla da hun kom i mål.

– Ja. Jeg visste ikke hvordan det første heatet hadde gått, bortsett fra at det gikk fort med dem som var i tet. Det var veldig bra at jeg gikk videre.

Måtte gire om

– Hva skjedde på oppløpet? Du kom inn i det som nummer tre?

– Det er litt verre å spurte når de siste 1000 gikk så fort som 2.44. Jeg trodde egentlig at jeg hadde det da jeg gikk ut av svingen, men så så jeg på tavla at det var mange rundt meg. Da måtte jeg gire om igjen. Jeg var litt stiv, det var jeg, den spurten skal sitte bedre en annen gang.

Nær pers

– Du er bare tre sekund unna persen din?

– Ja, det er ganske utrolig, for det var den letteste 5000-meteren jeg har løpt fram til de siste hundre meterne. Det føltes ikke som om jeg løp så fort underveis.

Et såpass godt forsøk lover fint for Grøvdals finaleløp. Hun ble nummer sju på distansen i OL for ett år siden, og hun tok bronse på distansen i EM. Det er ikke godt å si hva det kan ende opp med denne gangen, bortsett fra at det står 15 sterke jenter på startstrek som alle løp omtrent like fort i forsøket.

– Jeg vet at formen er bra. Det kjente jeg på 1500 meter også.