Lørdag arrangerte Rauma demensforening sin tredje demenskafé i Åndalsnes bedehus. Om lag 30 personer koste seg med mat, samvær og felles sang ledet av Rune Singelstad.

Guri Næss Krohn og Britt Eli Støve er to av seks damer i styret i foreninga. De er godt fornøyd med oppmøtet på arrangementet.

– Demenskafé skal gi folk og som har demens og deres pårørende en lavere terskel for å kunne gå på kafé. Kafeen er åpent for alle, forteller Næss Krohn.

Tidligere Grytten helselag

Hun forteller at det var over hundre år gamle Grytten helselag som for ett år siden gjorde en navneendring til Rauma demensforening.

– Vi bare viderefører arbeidet som vi alltid har gjort. Samtidig så er vi nå ei forening som skal favne hele kommunen, forklarer hun.

Bakgrunnen for navneendringen var manglende rekruttering og et behov for fornying. Med støtte fra Nasjonalforeningen for folkehelsen, har styret gyvd løs på oppgaven om bidra til et mer demensvennlig samfunn.

Vil kurse folk i sørvisyrker

– Tre av oss i styret jobber innenfor helse og vi jobber med demente. Vi ser at det er mange som får demens og at det er behov for tilrettelegging. Nasjonalforeningen for folkehelsen har ei pakke med kurs for folk som jobber i sørvisyrker som for eksempel frisører, sjåfører og butikkansatte. Det har også vi i foreningen lyst å jobbe med. Særlig i tidlig stadium av demens, kan kunnskap og forståelse hos folk man møter, gjøre det lettere å fungere, sier Støve som legger til at styret ønsker seg flere medlemmer.

Foto: Ellinor Rørvik Lothe