– For å holde på cruisegjestene og øke antall cruiseanløp, må vi hele tiden fornye oss, forteller Terje Fossum, markedsansvarlig for Dovre- og Raumabanen.

Gjennom cruisesamarbeidet med Lesja og Dovre er nå tre nye opplevelsesturer tilknyttet turisttogtur på Raumabanen under utprøvelse.

Det ene er en tur til Sagelva i Brøstdalen, den andre en tur til Lesja Bygdetun og det tredje en kombinerte tog og busstur til Norsk Villreinsenter på Hjerkinn.

– Vi ser at cruise operatørene ønsker å få solgt korte innholdsrike turer, slik at gjestene rekker to opplevelsesturer på et daglangt anløp. Turen til Hjerkinn vil være et unntak. Den tar hele dagen. Vi vil nå teste ut de nye tilbudene og se om det er et marked for disse. Alle gjestene får utdelt et evalueringsskjema der vi vil få tilbakemeldinger om hva de synes om turen, sier Fossum.

Første året

Turistvert Hilde Gråberg Bakke er den som skal selge disse nye opplevelsespakkene til cruiseselskapene og første testtur går 24. august.

– Da kommer cruiseskipet Costa Pacifica til havn. De vil bli invitert til å teste ut dagsturen til Norsk Villreinsenter på Hjerkinn, forteller Bakke.

Når de tre nye tilbudene er testet ut, vil de bli presentert på cruisemessa i Hamburg i desember.

– Dette er første året i et treårig prosjekt der vi satser på å utvikle nye attraksjoner. Vi vil også invitere med nye partnere som kan ha andre opplevelser å tilby, i samarbeidet. Så det vil komme flere turer neste år. Dette er kjempespennende prosjekt som kan gi store resultater for turistnæringen, sier Bakke.