- Jeg skal flytte meg fram til den streken her, forteller Odd Birger Jensen i Brito Spekemat.

Han peker på en markering i asfalten på torget, noen meter unna der han står nå.

Odd Birger Jensen er et kjent anskikt for mange, ikke minst under Romsdalsmartnan. Han var på plass på torget foran rådhuset allerede natt til mandag, og skal bare flytte seg litt lenger fram før martnan braker løs på torsdag. Foto: Anders A. Hagen

Jensen kom til Åndalsnes allerede natt til mandag og tilbringer hele uka på stedet. Men når sentrum stenges for trafikk må han flytte litt på seg, for å tilpasse seg alle de andre utstillerne han får selskap med.

De to karusellene i forgrunnen er et kjent syn.Men beistet bak til høgre er nytt og skal ifølge Hugo Johansen i Hugos Tivoli være for de mest hardbarkete. Foto: Anders A. Hagen

Området fra Vøra og bort til jernbanestasjonen er allerede stengt. Hugos Tivoli har inntatt byen, og skal være klare til første martnadag, torsdag. Defor er monteringa av tivolianlegget allerede i gang, to dager før.

- Jeg har bestandig vært på torget i Åndalsnes under Romsdalsmartnan. Men da martnan holdt til på Troa var jeg der også - i tillegg. Ellers er jeg jo her en gang i måneden uansett.

- Hvordan har det vært med martna i sentrum for deg?

- Det har vært bra, men så har været vært bra også. Åndalsnes i stygt eller fint vær - det er stor forskjell. Men jeg har levd av dette i 24, 25 år nå, smiler mannen med martnapølsene.