Til tross for at det var spådd skikkelig ruskevær torsdag kveld, var det stort sett oppholdsvær under turmålsavslutningen på rådhusplassen.

I tillegg til at vinnerne i turmålskonkurransen ble annonsert, var blant annet speiderne i Rauma på plass med bålpanner og pinnebrød, ungdomsskoleelever stod for ansiktsmaling, Stall Setnes hadde kiosk og Frode og Sara Aarsbog underholdt med sang og musikk.

- Vi har ikke alle tallene for året inne ennå, men det blir nok ikke noen turmålsrekord i år. Men vi kan ikke sette rekord hvert år heller, sier turmålsansvarlig i Nordveggen, Siv Lisbeth Krogset.

Hun er særlig glad for at turmålene sørger for at endel turer som ellers kunne blitt glemt, blir tatt i bruk.

- De turene som har hatt minst besøk, har vel hatt rundt 300 besøkende. Eiafossen er nok blant de som har hatt mest besøk i år, forklarer hun.

Godt oppmøte

Turmål blir det selvsagt også neste år, men da blir det litt annerledes.

- Vi har tenkt å gå fra 20 turer ned til 13, og målet er at alle skal være Stikk UT!-turer, forklarer hun.

Krogset var fornøyd med oppmøtet torsdag.

- Med tanke på været som var meldt synes jeg det var bra. Dette er en ideel plass å være på, og det er også kjekt at så mange bidrar med aktiviteter her, sier hun.

- Viser fram det vi driver med

Speiderne på Åndalsnes var på plass for å vise hva de driver med.

- Vi vil vise fram hvor kjekt vi har det, sier speiderlederne Linda Sogge og Bitte Dalset Hagen.

Tur og speiding går hånd i hånd.

- Vi bruker naturen mye, har blant annet gått turmålsturer på speidermøtene. Det er heller ikke lenge siden vi drev med stirydding på møtene våre, forteller de, og legger til at det er fint å være ute å snakke med folk.

- Vi har plass til mange flere, sier de.