Det har løsnet for ÅIF. Trener Rune Skeide har tidligere sagt til Åndalsnes Avis at de kanskje trener mer enn tidligere, og at de nå satser på de spillerne som faktisk er i klubben daglig.

Under lørdagens kamp på Øran stadion, ble det tydelig bevist at trenerens grep har gitt resultater, da ÅIF knuste Eide hele 4-1.

Kampen bar tidlig preg av to kamplystne lag med vilje og pågangsmot, der viljen i perioder var større enn ferdighetene. ÅIF regjerte etter hvert mer og mer.

Etter 25 minutter kom første scoring. En praktskudd med venstrefoten av Knut Håkon Stenerud, som satte ballen sikkert i mål.

Kampen hardnet noe til, og det første gule kortet ble gitt til en ÅIF-spiller av dommer Ingvild Langnes Åsland (Malmefjord IL), som forøvrig dømte en meget god kamp, assistert av Anders Husøy (Skjelsås IL) og Arnt Ivar Dale (Malmefjord IL).

Etter ti minutter inn i andre omgang, utlignet Eide til 1-1. De omlag 80 tilskuerne begynte å heie frem ungguttene på hjemmelaget, med stor tro på at dette skulle de klare. Det skulle gå 25 minutter også i andre omgang før ny scoring, der Sindre Ramskeid ga nytt liv i kampen.

Siste fem minutter ledet ÅIF fortsatt 2-1, før Knut Håkon Stenerud ble tomålscorer og pungterte kampen.

For å virkelig bevise hvem som regjerte kampen, kom det et praktmål også av Sander Bale i det siste spilleminuttet. Dermed vant de dyktige ÅIF-gutta fortjent 4-1.

ÅIF knuste Eide 4-1. Foto: Tormod Lien