Det norske sykkelmerket DBS har sendt to gutter i midten av 20-årene ut på «det elektriske eksperimentet» gjennom hele landet og tirsdag 2. juni går ferden opp Trollstigen.  Dette er første gang et slikt eksperiment gjennomføres i Norge.

DBS sendte 21.mai ut el-sykler på en reise gjennom hele landet, fra Alta og ned langs hele kysten til Lindesnes og opp igjen til Oslo. Sykkelen skal gjennom ”den store styrkeprøven” og vi skal få svar på spørsmålet alle lurer på: er el-sykkelen virkelig tilpasset alle norske forhold?

Sykkelrevolusjon

Regn, snø, is, sludd, hagel, sol, bratte bakker, mellom bakkar og berg, Norge har det meste og det er noe syklister i det ganske land møter på hver dag. I løpet av de siste årene har det skjedd en revolusjon på sykkelmarkedet; el-syklene har gjort sitt inntog!

Tall fra bransjen selv viser at det i 2014 ble det solgt mellom 15.000-20.000 el-sykler her til lands. Det finnes en rekke fordeler med el-sykkel; man kommer seg raskere frem, det er miljøvennlig og oppoverbakkene blir plutselig ikke så bratte. Spørsmålet mange likevel stiller seg er om syklene tåler alle norske forhold? Det har DBS nå tenkt til å finne ut av.

– Vi har sendt et par helt vanlige norske gutter i slutten av 20-årene ut på tur i 22 dager for å el-sykle Norge rundt, forteller Katrine Pedersen Steiro, markedsansvarlig hos DBS. For oss er det utrolig viktig å bevise ovenfor det norske folk at Den Beste Sykkel også er den beste el-sykkelen, og at den kan håndtere alle de utfordringer en syklist møter. Vi får for eksempel mange spørsmål om el-sykler tåler vann og det har vi tenkt å bevise, forteller Katrine.

Norge fra fjell til fjord

De to vennene skal nemlig teste syklene under helt spesielle omstendigheter hvor de blant annet skal sykle opp hele Trollstigen, sykle opp- og ned en slalåmbakke og sykle el-sykkelen i ekstremvind. Kameratene utfordrer hverandre underveis og resultatet blir en nett-serie som viser den fantastiske reisen gjennom Norge.

– Takler sykkelen dette elektriske eksperimentet, så beviser vi en gang for alle at el-syklene er skapt for norske forhold, sier Katrine. Alt blir filmet og i tillegg til å få testet syklene får vi en film som vil vise Norge fra sitt beste med fantastiske naturbilder. Under turen håper vi også at en og annen lokal ordfører har lyst til å prøve, el-sykler er jo fremtidens transportmiddel, avslutter hun.