Omorganiseringen i helsesektoren og det nye Helsehuset skaper også endringer på selveste 17. mai. 17. mai-toget i Isfjorden har lagt om ruta etter at sjukeheimen ble fraflyttet.

På Åndalsnes blir det også ny rute for de to togene: Starten går ved Helsehuset for begge to. Barnetoget ender opp på barneskolen som i fjor, mens borgertoget som alltid har sin endestasjon på kulturhuset.

Kultursjef Øystein Valde forteller at det som er nytt for borgertoget er at det blir start ved Helsehuset i stedet for på jernbanetorget, også blir runden opp til Åndalsnes sjukeheim sløyfet.

Åndalsnes Musikkforening spiller i borgertoget som vanlig.

- På kulturhuset blir det underholdning av Frode Bredeli Aarsbog og Åndalsnes Musikkforening, tale fra russen og ord for dagen av prost Erling Nevland. Vi har sluttet med den tradisjonelle talen, og i stedet skal vi ha en samtale. I år blir det jeg som skal intervjue Nils Ivar Heggem, forteller han.

Cruiseskip på besøk

På selveste nasjonaldagen er det dessuten cruiseskip på besøk på Åndalsnes.

AIDAsol kommer klokka 9 om morningen og drar videre til Modle 13.30. AIDAsol, som har besøkt Åndalsnes en rekke ganger før, har plass til 2.174 passasjerer.

Skolekorpset er klare for den store dagen

Barnetoget på Åndalsnes har oppmøte klokka 9.

Åndalsnes og Isfjorden skolekorps er klare for 17. mai etter mange uker med øving, og dirigent Tone Merete Bøe forteller at de er i rute. De skal i år spille både i Innfjorden, Isfjorden og på Åndalsnes.

- På Åndalsnes skal vi "plukke opp" skolelevene ved Åndalsnes barneskole, og så går alle ned til Helsehuset der den store starten på barnetoget går.

Først spiller korpset foran helsehuset, før toget legger ut på ruten til Åndalsnes barneskole.

- Vi går fra Helsehuset og til Tindesenteret, der vi skal spille for publikum og cruisegjester, også blir det opp Jernbanegata og videre til skolen, sier hun.

Også i fjor var det ny rute for barnetoget. Da var det endestasjonen som var ny.

Unge talere

På skolen blir det underholdning av korpset og drilltroppen, allsang og FAU-leder Mali Setnes-Haugen ønsker velkommen.

Konfransier for dagen er Ane Marte Hammerø, mens det er Kristian Erlandsen Myklebostad, David Hanset Willa og Marcus Elias Vestnes Rødseth som holder talen for dagen. Nora Vold Hovde og Nikita Tsornoi holder tale på vegne av russen. I tillegg blir det som alltid kiosksalg, leker og loddsalg.

Hva skjer i din bygd på 17. mai? Tips oss på redaksjon@andalsnes-avis.no.