26 fra Møre og Romsdal nominert til Drømmestipendet 2015

Onsdag 3. juni får du vite det, hvilke unge kulturutøvere fra Møre og Romsdal som får Drømmestipendet 2015 og dermed 10 000 kroner hver. For tolvte år på rad deler Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping ut til sammen én million kroner til hundre enkeltpersoner og grupper.

3. juni vil det på nettstedet drommestipendet.no offentliggjøres hvem som mottar Drømmestipendet 2015. Samme dag og i dagene rett etter arrangeres høytidelige utdelinger over hele landet. De unge utøverne som får Drømmestipendet har stor utviklingslyst og talent innen kulturuttrykk som dans, musikk, skapende skriving, sirkus, teater og visuell kunst. Totalt er 314 ungdommer nominert til Drømmestipendet 2015.

Årets juryleder for Drømmestipendet, Ketil Gudim, synes det er flott å få være med å dele ut et stipend som for mange mottakere er veldig verdifull motivasjon:

– Mange unge mennesker arbeider beinhardt for å følge sine kulturelle drømmer. Det å få en oppmerksomhet som det Drømmestipendet er, kan bidra til at en føler seg sett og at arbeidet en gjør blir lagt merke til og satt pris på, sier Ketil Gudim, og fortsetter: – Jeg har selv opplevd å få slik oppmerksomhet på riktig tidspunkt, og husker godt gleden jeg følte. Det gjorde også at jeg synes alt ble mye lettere, selv med åtte treningstimer om dagen. Jeg gleder meg til å se alle kandidatene som fremmes - og bli litt kjent med alle de unge, kulturelle drømmerne i Norge.

Du kan lese mer på drommestipendet.no