Green Cargo Norge ved administrerende direktør, Kjell Owrehagen, gikk i april ut med en bekymringsmelding når det gjelder fremtiden for godstrafikken på Raumabanen.

– Raumabanen har ikke hatt den ønska utviklingen vi hadde håpet på. Etter de problemene vi har hatt med stengt bane, har nå volumet stabilisert seg på et lavere nivå enn før, sa Owrehagen da.

Mest utsatt

Han var også klar på at det ikke bare er Raumabanen som har problemer, men at det er den banestrekningen som for tiden er mest utsatt.

– Alle godstogtransportører kjører i dag med 10-talls millioner i underskudd hvert år. I hvilken grad vi kan løse dette, må det gjøres noen grep, sa han.

Tilbakeviser påstander

Trond Williksen tilbakeviser nå de dystre fremtidsutsiktene for Raumabanen.

– Vi har ingen planer om å legge ned godstrafikken på Raumabanen. Vi har en rutebestilling i neste år, som i år. Vi vil satse videre, sier han.

– Men hvorfor kom det andre signaler i april?

– Vi kjører hele tiden interne prosesser for å effektivisere og tilpasse oss markedet for å bedre selskapets resultat. Vi ser i den forbindelse over alle banestrekninger for å se hva vi kan gjøre. Raumabanen vurderes på lik linje med de andre banestrekninger. Vi ønsker ikke å skape noe usikkerhet rundt videre godstrafikk på Raumabanen. Så det jeg kan si om dette er; vi satser videre på Raumabanen, sier Williksen og forteller at kapasiteten i togene på Raumabanen er økt med lengre godstog.

– Vil det si at dere har fått flere kunder?

– Ja, vi har en brukbar utlasting nå som ligger på 80 prosent i snitt. Nå jobber vi med å fylle de resterende 20 prosent, sier han.

– Er det noen spesielle bedrifter dere tenker på da?

– Nei, det er ikke noe jeg vil kommentere på nåværende tidspunkt. Det får vi eventuelt komme tilbake til, sier Williksen.

Ny Administrerende

Han kan bekrefte at Kjell Owrehagen har sagt opp sin stilling, og at ny administrerende direktør er Bengt Fors.

Owrehagen kommer til å arbeide som strategisk selger i oppsigelsestiden, og forlater deretter selskapet, forteller Williksen.

Bengt Fors kommer fra stillingen som materiellsjef i morselskapet Green Cargo AB. Fors har bred erfaring fra transportbransjen, og har hatt en rekke lederstillinger i Green Cargo konsernet.

Trond Williksen er driftsområdesjef i Green Cargo og har hele Norge som ansvarsfelt. Foto: Privat