- Veldig hyggelig, sier Bruaset til Åndalsnes Avis. Førsteopplaget ble trykket i 8.000 eksemplarer, så kom det et nytt på 7.500.

- Så har forlaget funnet ut at de må sikre seg med 5.000 til – det betyr et tredje opplag som kommer litt seinere i desember, sier han.

Les også: Fekk heiderspris

Selv er den folkekjære journalisten i disse dager og fram til 20. desember ute på en konstant signeringsferd. Og der opplever han godt salg:

- Engasjerende stoff

- Det går veldig bra – det gjør det, ja, sier måndalingen, som har utgitt et tjuetalls bøker.

Grunnen til at boka går selger så godt, tror han er fordi stoffet engasjerer, noe vi har sett av seertallet for programmet.

- Mange har et forhold til jula, juletradisjoner og feiring. Dette handler ikke bare om julefeiring på stedene som vi har laget program på, men fra andre steder som også er enda mindre tilgjengelig der det vrimler av julerelaterte historier, sier han.

Les også: "Mannen som oppdaga Noreg"

Populær og folkekjær

Informasjonssjef Anne Iversen i forlaget Vigmostad Bjørke sier at det er veldig uforutsigbart hva som blir en bestselger og ikke.

- Men med Oddgeir Bruaset er vi ikke overrasket, det må jeg bare understreke. Han er umåtelig populær, folkekjær og en unik formidler, sier hun.

Boka er basert på Bruasets populære TV-serie "Der ingen skulle tru at nokon kunne bu", som gikk i 13 sesonger på NRK.

I disse dager kommer det også ut et julehefte basert på historier fra den nylig utgitte boka.

Omslaget av boka "Jul der ingen skulle tru at nokon kunne bu" Foto: Fra forlaget