Det er en engasjert gjeng som planlegger Mestringstreff i 2.-etasjen på Vangstun. Dette er deres tredje møte og planleggingen er godt i gang.

– Vi har fem nye kurs til høsten, og Mestringstreff er et av dem. Det handler om å møtes og hjelpe hverandre ved å dele historier og erfaringer. Treffene vil være like mye brukerstyrt som i regi av oss her på Frisklivsentralen, forteller Lillian Bjerkeli Grøvdal.

To av medlemmene i utvalget er med på å planlegge kurset på forhånd.

– Det er spennende å få være med helt fra starten på noe sånt. Det er gøy å jobbe med så flinke folk, forteller Camilla Hegvik Hjelseth.

– Jeg tror det blir spennende. Det kan ha noe for seg for mange å få hjelp til å mestre hverdagen, sier Kaare Jan Aandal. Lillian Bjerke Grøvdal er takknemlig for at de har fått med ressurssterke folk fra brukersiden som har mye erfaring og historier.

– Vi er veldig spente og håper at mange melder seg på. Kurset er åpent for alle som har langvarige helseutfordringer. Vi har fått noen påmeldinger allerede, men det er fortsatt plass.

Hovedmålet for pilotprosjektet er å bedre livskvaliteten gjennom mestring av hverdagen. Det vil være fokus på gode historier og positive ting. Kurset er diagnoseuavhengig og man kan melde seg på Friskliv og Mestring sine nettsider gjennom kommunen og trenger kun og oppgi navn og telefonnummer.