21 prosent mener at veistandarden er meget dårlig, viser undersøkelsen gjort av IPSOS MMI for Gjensidige. 39 prosent mener den er litt dårlig.

Undersøkelsen viser ellers at det er store forskjeller fra fylke til fylke. Bilistene i Oslo er mest fornøyd med veiene sine. Hele 75 prosent av de spurte mener at veistandarden er meget eller ganske god. Bare 5 prosent mener at standarden er meget dårlig.

I Nord-Norge er situasjonen nesten motsatt. Nærmere 70 prosent mener at veiene holder litt eller meget dårlig standard, mens kun 30 prosent mener standarden er god.

- Undersøkelsen illustrerer veldig ulike behov for veiforbedringer. I Oslo holder de fleste hovedfartsårene høy standard, men bilistene sliter med kø i rush-tiden. Mange andre steder i landet, er problemet at veiene er smale, svingete eller dårlig vedlikeholdt, sier informasjonssjef Arne Voll i Gjensidige.

- Mer utrygt

- Veistandarden har stor betydning for trafikksikkerheten, spesielt på hovedfartsårer hvor det er mye trafikk og stor risiko for møteulykker. Antall drepte og skadde på norske veier har heldigvis falt betydelig de siste årene, men det er fortsatt stort behov for å investere i tryggere veier, sier Voll.

Han viser til at den kraftige nedgangen i antall drepte og skadde de siste årene mest sannsynlig skyldes en betydelig oppgradering av veier mange steder i landet. Både bygging av moderne motorveier, midtdelere og utbedring av farlige kryss har bidratt.

- De gode resultatene vi har oppnådd de siste årene må inspirere til å forsere byggingen av trygge veier, sier han.

Han understreker at det også er viktig å fortsette arbeidet for å fremme gode holdninger, som bruk av bilbelte.

- Vi har en lang og god tradisjon for å vektlegge den enkelte sjåførs ansvar for egen og andres sikkerhet, og det vil fortsatt være viktig, uansett hvor gode veier vi får, sier han.