Utrykningspolitiets distriktssjef Tor Magne Kalland lover hyppigere kontroller. Fredag ble 56 personer tatt for å kjøre for fort på Verma.

– Det kjøres altfor fort gjennom Verma. Det er tydelig at det på akkurat den strekninga kjøres for fort av for mange. Når vi stanser over 50 i løpet av kort tid, så er det ikke et godt tegn.

Han sier at de vil prioritere strekningen:

– Vi vil styre mer ressurser til dette området, noe som betyr flere kontroller. Vi må gjøre noe med fartsnivået, sier han.

Han lover at de skal kontrollere på ulike tider av døgnet og på ulike steder.

– Verma er et sted som krever vårt fokus og vår tilstedeværelse. Så mange beslag og forelegg er ikke hverdagskost. Det er mye, sier Kalland.

– Sørg for å få opp en fotoboks

Torill Stavem og Rigmor Hersel på Verma er absolutt ikke overrasket over UP-fangsten på E136:

– Vi sier det mange ganger når vi står og baker lefser oppi andreetasjen, og har god utsikt; «Du og du, han der har ikke mye 60!», sier Stavem, og synes personbilene er like ille som vogntogene.

Fortest nedover

De ikke i tvil om at trafikken ovenfra og nedover har høgest hastighet.

– Jeg tror ikke engang at de ser skiltet der oppe. Men det er jo en grunn til at det er 60-sone gjennom Verma, sier Hersel.

Spesielt trafikkfarlig er de to mest trafikkerte avkjørslene, dem som går inn til Verma Nærbutikk AS.

– Det er livsfarlig når man skal kjøre ut herfra – spesielt avkjøringa ovenfor butikken er uoversiktelig, sier Hersel.

Vil ha flere kontroller

De håper politiet kan intensivere kontrollvirksomheten på Verma. Men utenom sommersesongen er det ikke så ofte de ser at det er fartskontroller:

– En fotoboks hadde sikkert hjulpet – da blir de tatt dem som kjører for fort.

Torill Stavem har en klar melding til politiet:

– Kom dere hit mandager og tirsdager, da kommer utlendingene som har tatt ferga over fra Danmark. Og da kommer det trailere puljevis etterhverandre nedover her, sier hun.

Rigmor Hersel (til venstre) og Torill Stavem mener det må iverksettes tiltak for å ned farta gjennom Verma. Foto: Per-Kristian Bratteng