Møre og Romsdal fylkeskommune satte en del rekkefølgekrav for at utbyggerne kunne gå i gang med det nye hyttefeltet i Skorgedalen. Herre bak nye Prestsetra, med 42 nye tomter, fikk realisert nedsatt fartsgrense fra 80 til 70 forbi krysset. Punkt én gikk i boks.

Nå støtter kommunedirektøren avtalen om å flytte krysset ved tunnelen for å forbedre trafikksikkerheten ytterligere, med 15–20 meter.

– Det er sett på ulike alternativ for utbedring/flytting av krysset, men den eneste løsningen som er mulig å gjennomføre for utbygger med tanke på økonomi, er en liten omlegging/justering av dagens kryss, står det i papirene.

Saken skal opp i formannskapet onsdag 10. mai.

– Det er kostbart terreng å bygge i, og en av de vurderte traseene er også uaktuell på grunn av eiendomsforholdene. Den aktuelle kryssløsningen går ut på å flytte krysset ca. 15-20 meter østover fra dagens plassering. Løsningen vil ikke oppfylle alle kravene i vegnormalene, (men) dette er det søkt om fravik for og godkjent av fylkeskommunen.

Prosjektet vil i tillegg til flytting av selve krysset, også omfatte omlegging av den kommunale vegen i cirka 100 meters lengde.

– Dette for å sikre riktig vegprofil, tilfredsstille vegnormalene og kravene til fylkeskommunen til kryssløsningen mot fylkesvegen. Rauma kommune har fått presentert dokumentasjonen til prosjektering og løsninger i forbindelse med flytting av krysset, og vurderer de som gode og noe som vil øke trafikksikkerheten i henhold til eksisterende kryss.