Det er Bergen kommune, som i forbindelse med sykkel-VM, har sendt ut en forespørsel til andre kommuner i landet om å få leie inn trafikkbetjenter. Sykkel-VM arrangeres i Bergen, og noen nabokommuner, fra 16. til 24. september i år. Rauma kommune har takket ja til at deres eneste trafikkbetjent, Tormod Lien, får bidra under arrangementet.

– Raust av kommunen

– Det er raust av Rauma kommune, og jeg gleder meg voldsomt. Jeg tror de gjør det fordi jeg er motivert, og fordi det er nyttig å få treffe andre i samme jobb. Her går jeg jo alene, sier Lien.

Han har ikke fått så mye informasjon ennå, men sier at behovet for trafikkbetjenter under arrangementet vil være stort.

– Dette er et av verdens største idrettsarrangement, og vegnettet er idrettsarenaen. Da må det rydding til, sier Lien som ser fram til sosiale og lærerike arbeidsdager.

– Jeg ser på det som et stort kurs. Det er når en treffer andre og snakker med andre i samme jobb, at en lærer nye ting. Jeg er takknemlig for at mine overordna lar meg få denne muligheten, sier Lien som ikke vet hvor omfattende jobben blir ennå.

– Det er avhengig av hvor mange trafikkbetjenter de får leie. Jeg er forberedt på at det kan bli jobb både natt og dag.

– Blir det fritt fram her i Rauma når du reiser bort nå da?

– Nei, det må du høre med min arbeidsgiver om hvordan de har tenkt å løse, svarer Lien.

– Ikke fritt fram

Og fritt fram blir det ikke, ifølge prosjektleder i Rauma kommune, Eivind Myklebostad.

– De samme reglene gjelder fortsatt. Det blir ikke han som håndhever dem, men det kan brukes trafikkbetjenter fra andre kommuner. Vi har en god dialog med Molde kommune.

Myklebostad sier det er positivt for kommunen at deres eneste trafikkbetjent får denne muligheten.

– Positivt for kommunen

– Det er bra at han får erfaring fra andre kommuner og kan veksle erfaringer med kolleger fra andre steder. Det er bare positivt, sier prosjektlederen og sier at oppgavene under VM blir å håndheve parkeringa, for at det skal kunne arrangeres konkurranser i gatene.

– Da trenger de folk med den rette utdanninga, sier han videre.