Men flere politikere mente saka var uheldig.

Varaordfører Arne Hop (KrF) mente det langt på veg var en tvangssituasjon kommunen har havnet i.

- Vi skulle avvist det. Det må ikke bli en enkel løsning å komme til kommunen og eierne og be om penger. Men våre forpliktelser er som de er. Og fylket velger å gå for løsningen. Da er det rart om Rauma kommune ikke blir med, sa Hop.

- Vi kan ikke gjøre noe annet enn å gå inn med pengene, sa Marit Nauste (uavh.).

- Vi har ikke mye annet å gjøre enn å være med. Men det er uheldig at vi er kommet dit vi er, sa Torbjørn Rødstøl (Sp).

Ellinor Solheim (Sp) følte seg ikke presset:

- Vi har gått inn med åpne øyne, og vært med på en garanti. Da er vi gjensidig avhengige av hverandre. Så er det sjølsagt at vi må hjelpe dem når det blir en så spesiell sak. Men jeg føler at styret her har en betydelig jobb å gjøre for å finne ut hvordan de skal få inntekter, sa hun.

Arne Steffen Lillehagen (V) ville vite om styret og de involverte har gjort jobben sin i ei sak som går tilbake til 2012. Rådmann Toril Hovdenak svarte:

- Styret følte seg på trygg grunn, og det er lett å være etterpåklok. Men styret gjorde et godt stykke arbeid med å undersøke saka, sa rådmannen.

Per Arne Skomsø (SV) avsluttet debatten med følgende tanke som han hadde gjort seg: - Dersom Tindesenteret hadde visst om momsproblematikken, så måtte de lånt 4,1 mill mer.

Innstillingen fra rådmannen, som ble vedtatt enstemmig, ser slik ut:

  • Rauma kommune går inn med 2,1 mill. kroner i aksjekapital i samband med aksjekapitalutviding i Norsk Tindesenter Eiendom AS (2100 aksjar a 1 000 kroner). Det er ein føresetnad at Møre og Romsdal fylkeskommune går inn med eit tilsvarande beløp.

  • Løyvinga på 2,1 mill. kroner blir finansiert ved bruk av ubundne investeringsfond.

  • Vedtaket er gjort med heimel i kommunelova § 13.