Kjøvskartinden ligger øst av Kirketaket.

Den ene av de to har tatt bilder og latt oss bruke dem, som du ser til denne artikkelen. Det viser et skred som har gått i løpet av lørdagen, men er ikke av det skredet som de utløste - heller ikke av det som tok en skiløper.

- Bildet er fra foten av Kjøvskartinden, forteller skikjøreren. Ingen av dem ønsker å stå fram med navn og bilde. - Og som du ser er det skispor ut og inn av skredet.

Politiet opplyser at de fikk melding lørdag ettermiddag fra en skikjører som hadde utløste et skred. Trolig er det dette skredet som er avbildet til vår artikkel.

Turkameratene vi snakket med opplevde selv at et snøskred ble utløst da de var på vei ned fra Kjøvskartinden.

- Det gikk et skred rett foran oss. Fra topp til bunn kan jeg tenke meg at det var rundt 200 meter. Og rundt 80 meter bredde. Og der var det ikke så bratt - faktisk under 30 grader helling...

Enda lenger ned kunne de konstatere at det var gått enda et skred; ovenfor Kavlisetra. Der så de at personell fra legehelikopter og skikjørere jobbet med å gi førstehjelp.

- Trist, sier de om det de så.

- Hvordan var føret i området?

- Det var varierende. Det er jo 1.000 meter høgdeforskjell. På toppen var det nesten skare. Men jo lenger ned du kommer, dess mykere og mykere blir det. Da vi kom ned til foten av fjellet, i sørhellingene, så var det slush. Og der hadde hele sida rast ut, slik du ser på bildet.

Bildene viser ikke skredet som de selv utløste.

- Det er bevegelse i snømasser. Jeg vet ikke helt om vi løste det ut. Men det hadde nok stått varme på der, og så gled snøen bare ut. Det er det som er så farlig, sier turkameratene.