Ulven fortsetter å gjøre inngrep i saueflokken på Brøste. Tidlig fredag morgen ble ei søye drept av en ulv så nær husene på garden at dyret lett kunne ha blitt sett om det ikke var for at det fortsatt var ganske skymt. Det forteller Brit Fransplass som ble oppmerksom på at saueflokken plutselig ble urolig like før klokka åtte på morgenen.

– Ja, jeg merket plutselig en veldig uro i flokken, men det var fortsatt skymt. Så komme det tett tåke. Derfor ble vi ikke klar over hva som hadde skjedd før etter at tåka hadde lettet. Da fikk vi se at det var en død sau som både var spist av og som hadde blitt revet opp i brystet, forteller Brit Fransplass.

Hun forteller videre at ulven nok har vært på mange turer inn og ut av Brøstdalen mer eller mindre i hele sommer.

– Tapet av sau og lam her hos oss er nå 34-35 sauer og lam, forteller Brit Fransplass.

Thomas Rødstøl i Statens naturoppsyn var ute for å obdusere den drepte sauen på formiddag fredag og kan bekrefte over for Åndalsnes Avis at det var ulv som hadde vært på ferde. Og tidspunktet var nok riktig fordi sauen fortsatt var varm da den ble obdusert.

– Mye tyder på at det er den samme ulven som har drept sauer både i Brøstdalen og flere steder i Lesja mer eller mindre i hele sommer, sier Rødstøl. Han forteller at det nå er snø og lett å oppdage spor og at ulven var en tur i Skjåk i forrige uke der han hadde tatt ei reinsimle.

– Så var det sett spor i Lordalen og i munningen av Lordalen. Dette stemmer med den ruta han har valgt før, sier Rødstøl og legger til at om ulven nå følger samme mønster som tidligere så vil han på nytt bevege seg sørover igjen i Lesja kommune.

– Er det grunn til å regne med at de fleste av rundt 35 dyr på Fransplass er blitt tatt av ulv i sommer?

– Vi har dokumentert mange og det er all grunn til å tro at de fleste har blitt tatt av ulv, sier Thomas Rødstøl i Statens naturoppsyn. Han legger til slutt til at dette dyret nå har lært seg å hoppe over gjerder. Det er ikke ofte ulven våger det fordi han har mentale sperrer for slike hindringer.