Det var unggutten Iver Hole fra Åndalsnes som til slutt skulle trekke det lengste strået under lørdagens Klauva Opp. Hole sprang i mål på tida 37.48, som er en meget respektabel tid under tøffe forhold.

Emelie Forsberg satte ny løyperekord for kvinner. Jenta fra Sverige løp på tiden 41.03. Forsberg er tidligere europa- og verdensmester i skyrunning, som er ekstremsport der det konkurreres i å løpe i fjellet. Likevel kunne hun ikke hamle opp med Hole fra Åndalsnes. På 2. plass i kvinneklassen om Ingrid Festø fra Gular. Hun løp på tiden 43.09.

- Jeg ønsker å springe så fort som mulig. Det er alltid artig å springe konkurranse. Jeg skal prøve å slå rekorden, men tror det kan bli vanskelig under disse forholdene. Det er nok litt for bløtt, sa den tidligere verdensmesteren før løpet.

På 2. plass i herreklassen kom Are Uran på tida 39.25. Han leder Sparebanken Møre motbakkecup sammenlagt og var spent før løpet.

- Jeg har vært med på Klauva Opp 3-4 ganger før. Målet i dag er å komme under 40 minutt. Jeg er veldig spent på forholda, det er selvfølgelig litt enklere når det er tørt. Jeg tror dette er det løpet i cupen som har brattest stigning, så det er alltid tøft her.

Roger Moen kunne før løpet fortelle at det var tatt sikkerhetsforbehold.

- Det er ikke optimalt med dette været. Nå passer vi bare på at det ikke blir skodde. Det er viktig for sikkerheten sin skyld at det er klart og fint for utøverne. Det blir ei tung og sugende løype, men det får vi ikke gjort noe med.

Se alle tidene her: