– At en så liten klubb som oss skulle klare å hevde seg så bra som vi gjorde i Trondheim i helgen er artig, sier trener Andrew Hudson. Han grunnla MMA Måndal for fire år siden.

I helgen deltok klubben i Berserkergang 4 på Studentersamfunnet, norges største MMA-arrangement.  Luca Dabrebrodo O’Caldo Dabroi, bosatt i Rauma, gjorde en solid innsats.

Bra klubb

– De første årene var det mest bare en gjeng som møttes for å holde på med dette, men for to år siden bestemte vi oss for å satse seriøst. Resultatet har blitt et kjempebra lokale, med både matter, sekker, utstyr og bur. Vi er eneste klubb mellom Oslo og Trondheim med eget bur.

MMA står for Mixed Martial Arts, enklest oversatt med blandingskampsport. Det er en blanding mellom de ulike typer kampsport som er satt samen til én sport.

– Det er mest vekt på bryting, boksing, kickboksing og thai-boksing, sier Hudson.

– Men det er også aspekt av karate, taekwondo og lignende sporter.

Tapte på poeng

Til sammen reiste ni stykker opp til Trondheim. De fleste var der for å være heiagjeng, samt få litt erfaring rundt slike stemner, og eneste deltaker var Luca Dabrebrodo O’Caldo Dabroi. Han gikk til kamp i buret mot svenske Emil Vänneberg.

– Han tapte til slutt på poeng i tredje runde, forklarer Hudson.

– Men de to første rundene var veldig jevne. Vi fikk tilbakemeldinger om at det var den mest jevne og mest spennende kampen av alle i turneringen i Trondheim. Luca måtte slåss mot en som var en del større enn ham, og han var nok hakket bedre i bryting enn Luca. Men Luca ga ham nok motstand til at han var bra sliten etterpå, he he.

Hvem man skal slåss mot avgjøres av vekt, ferdighetsnivå og erfaring.

Ikke bare slåssing

Og innsatsen i Trondheim inspirerer.

– Det er tydelig at måten vi trener på har gitt full uttelling, noe som er artig når vi er så små.

Hudson vil også avkrefte at dette dreier seg om ren slåssing.

– Det er et veldig profesjonelt opplegg med medisinsk personale og dommere. I tillegg er det regler for hvor man kan slå og hvor mye, samt at det er flere dommere som følger med hva som skjer i buret under kampene. I tillegg er alle klubbene og deltakerne venner. Etter at Luca hadde gått kamp var vi ute og tok en øl med motstanderen hans. Men for å drive på med dette må man tåle en trøkk på nesen!