Forsøk på svindel via epost har blitt en nærmest dagligdags hendelse for mange, og de fleste klarer nok å avsløre svindelforsøket rimelig kjapt. Dårlig norsk er ofte det første om avslører at eposten ikke er ekte.

Likevel ser det ikke ut til at svindlerne har tenkt å gi seg, og årsaken til dette er trolig at enkelte fremdeles lar seg lure.

I dette tilfellet har Eurocard sett seg nødt til å sende ut en advarsel til sine kunder om an såkalt pishingmail som er i omløp om dagen.

Det er en epost som ber deg om å validere din egen konto, grunnet en sikkerhetsoppdatering. Eller som det heter i mailen: "Dette tiltaket er nødvendig som en ny sikkerhetsløsning oppgradering skyldes skje denne uken"

Og så kommer trusselen, som skal sørge for at du ikke tør noe annet enn å gjøre som du får beskjed om: "vi forbeholder oss retten til å suspendere alle online virksomhet", heter det.

- Slett mailen og ikke klikk på noen av linkene i den, oppfordrer Key Account Manager i Eurocard (filial av Eurocard AB) Marianne Ovenrud.

For egen regning legger vi til at verken kredittkort, bankkort eller kontoinformasjon blir oppgradert på denne måten.

Endringer, justeringer eller oppgraderinger skjer automatisk, og du blir bare varslet om dette. Og slike varsel til deg som bankkunde skjer bak brannmurene, etter at du har logget deg inn. Her er det nemlig kun banken, ikke hvem som helst, som kan kommunisere med deg. Får du epost om noe sånt, så vil dette i så fall bare være informasjon, uten noen krav om "validering" eller liknende.

Og vi gjentar: Gi aldri fra deg passord eller kortummer. En bank eller liknende vil aldri sende deg en vanlig mail, og be deg svare på sånt.

Din Side har publisert en nyttig artikkel om temaet.