Forbrukerrådets regiondirektør sier de har fått mange telefoner fra frustrerte foreldre som har fått inkassovarsel for bilder de aldri har bestilt. Nå ber Forbrukerrådet om at fylkeskommunene i Sør- og Nord-Trøndelag og i Møre og Romsdal rydder opp.

Mange foreldre forteller at de får bilder i posten som de ikke har bestilt, forteller Roger Helde i Forbrukerrådet i Midt-Norge. I tillegg til skoleklasser, gjelder dette også idrettslag og barnehager.

- Tilbakemeldingene går dessuten på at de ikke kan bestille det ene eller de to bildene de ønsker, men må slå til på en dyr pakke. Men mange får altså en regning uten at de har bedt om noe som helst. Firmaene er ganske aggressive i sin iver etter å få pengene. De spiller på at folk frykter betalingsanmerkninger, og sender saker til inkasso.

Ber fylkesrådmannene tar tak

Forbrukerrådet skal derfor nå oppfordre alle landets fylkeskommuner til å gjøre som Hedmark:

- Der har fylkeskommunen inngått en avtale som gjør at forbrukerne kan bestille kun de bildene de selv ønsker. Det vil redusere misnøye og konflikter, opplyser Helde, som er regiondirektør for Forbrukerrådet i Midt-Norge.

Han håper at også kommunene kommer etter, men har i første omgang skrevet brev til fylkesrådmannen i Møre og Romsdal og Sør-Trøndelag samt administrasjonssjefen i Nord-Trøndelag, og håper på et positivt svar derfra.

Forbrukerrådet er en uavhengig interesseorganisasjon som bistår forbrukerne og påvirker myndigheter og næringsliv i en forbrukervennlig retning. Trenger du råd og veiledning, se forbrukerrådet.no