Konserten er ved Geir Inge Lotsberg og den utflytta isfjordingen Ole Johannes Kosberg. Hovedretten i konserten er Mendelssohns fiolinkonsert, med orkesterstemmen framført på orgel. Hovedtemaet i andre satse mener mange er verdens vakreste melodi.

– Jeg vil si det er en begivenhet at den musikken framføres i Rauma med en så dyktig solist, sier Kosberg.

Geir Inge Lotsberg: Til daglig fiolinprofessor på Barrat Dues Musikkinstitutt i Oslo. Her underviser han de største talentene i Norge. Lotsberg er også førstefiolinist i Oslo Strykekvartett. Tidligere har han vært konsertmester i Bergen Filharmoniske Orkester, og konsertmester i Operaorkesteret ved Den Norske Opera og ballett. Utdannelsen sin har han blant anna fra Mozarteum.

Ole Johannes Kosberg: Fra Isfjorden. Jobber som kantor i Nordberg kirke i Oslo, og orgellærer ved Oslo Musikk- og Kulturskole. Debuterte som konsertorganist i Oslo Domkirke i 2003, og har siden holdt en rekke konserter. – Da jeg bodde i Rauma var jeg elev ved kulturskolen. Jeg framfører jevnlig kirkemusikalske verker for kor og orkester og komponerer musikk for kor, orgel og sangsolister. Jeg fikk lyst til å holde konsert da jeg spilte på innvielseskonserten til nytt orgel i Hen. Det at Hen kirke har fått et nytt orgel, representerer et tidsskille for gode musikkopplevelser i kirka, sier Kosberg.