83 år gamle Erling Kjølseth fra Isfjorden ble forespurt gjennom sin arbeidsgiver i Molde, om å guide besøket med 80 år gamle Reinhold Würth. Kontakten var formidlet gjennom et firma på Voss.

Trollstigen og Rødven

- Hvor guidet du Würth og hans besetning fra luksusyachten?- De ankom Rauma seint mandag kveld. Tirsdag morgen klokka åtte var jeg på plass og guidet det hyggelige selskapet til Rødven stavkirke først og deretter til Trollstigen. Vi var heldige som fikk ei lysning fra skodde og regn i turistmagneten. Dermed fikk de se Trollstigen fra "topp til tå", forklarer Erling Kjølseth.

Han guidet Würth og de 12 andre i besetningen på engelsk, de ønsket det sjøl om tysk er deres morsspråk.

Raumabanen

- På onsdag kjørte vi opp til Bjorli i to biler. I følget er det nemlig to større biler, sjusetere, som følger etter - på land - ruta de har lagt opp i Norge. Fra Bjorli tok de Raumabanen og turisttoget ned til Åndalsnes igjen. De fikk også tid til å rusle litt i sentrumsgatene på Åndalsnes. Bevertningen og bespisningen fant sted ombord i luksusyachten, forteller Erling Kjølseth.

Båten til 80 år gamle Reinhold Würth kostet 800 millioner norske kroner da den ble kjøpt for noen år siden.

- Würth og de andre ombord var meget tilfreds med besøket i Rauma. De var også svært så hyggelige mennesker. De kom fra Geiranger på tirsdag og satte kursen mot Rørvik da de forlot Åndalsnes og Rauma ut på ettermiddagen onsdag. For meg var dette et spesielt oppdrag. Jeg fikk også gleden av å være med ombord i luksusyachten; noe flottere skal du jammen lete lenge etter, sier Erling Kjølseth til Åndalsnes Avis.