Det er en av grunnene til at Øverdalen bygdekvinnelag, sammen med Grytten- og Eidsbygda Bygdekvinnelag er med på den nasjonale «Ja til norske grønnsaker»-kampanjen. Den innebærer blant annet utdeling av gratis grønnsaker, norske så klart.

– Mandag 16. oktober er Verdens matvaredag, så de andre lagene vil dele ut grønnsaker på mandag. Her på Verma er det ikke så mye folk innom butikken på mandager, så vi valgte oss denne lørdagen i stedet, forteller avtroppende leder i Øverdalen Bygdekvinnelag, Bente Alnæs.

Og posene med oppskrift, og grønnsaker nok til ei suppe, forsvant fort.

– Spiser ikke kjøtt

– Vi bestilte 20, men fant fort ut av vi måtte doble. Nå er det nesten tomt, forteller Alnæs.

En av dem som var innom og fikk med seg en pose, Erlend Håhjem, sier han og familien spiser en del grønnsaker, men helt sikkert kunne spist mer.

Og mens vaffel- og kaffe-lukta brer seg inne på Nærbutikken på Verma, går praten rundt bordet i kaffekroken, også innom kosthold.

– Jeg spiser ikke kjøtt, og har ikke gjort det på mange år, forteller Jon Kvam, som også har tro på helsegevinsten av å spise mer grønt.

– Jeg føler meg lettere i kroppen. Og med et vegetarisk kosthold blir man ikke så sjukelig mett. Med kjøtt kan man nesten spise seg uvel. Jeg spiser litt fisk, av og til, og når det gjelder grønnsaker så plukker jeg helst med meg det som er økologisk, sier han videre.

– Å velge norske grønnsaker har også med miljøet å gjøre, sier Ragna Rødstøl i bygdekvinnelaget.