Til tross for ruskete vær var det godt oppmøte i sentrum. Der var det rigget opp til aktiviteter som passet for både små og store.

– Vi ønsket å skape aktivitet i sentrum, sammen med gode lukter og mat. Det er hovedtanken bak det vi har stelt i stand her i dag. Det sier Mariann Reistad. Hun er medlem av Vågstranda ungdomslag. Sammen med Vågstranda vel og Vågstranda IL har de hatt ansvaret for å skape en begivenhet i sentrum denne lørdagen.

Utfordret til å lage liv

Reistad forteller hvorfor de arrangerer Vågstranda-dagen i sentrum av Åndalsnes.

– Vi ble, sammen med flere andre bygder, utfordret til å lage liv i sentrum. Det hadde vi lyst å prøve og vi fikk utdelt en lørdag. Forberedelsene har blitt gjort på dugnad og det har vært en del planlegging i forkant. Dugnadsånden lever i beste velgående på Vågstranda, så det har gått veldig bra.

Det var opp til flere aktiviteter som foregikk i sentrum denne lørdagen. Vågstranda idrettslag hadde tatt ansvaret for å sette opp en fotballbane som ble flittig brukt gjennom hele torgdagen. Ingenting ble lagt imellom og det var flere tøffe dueller mellom deltakerne, uten at det gikk ut over den gode stemningen.

Våt aktivitet

Det var også tilrettelagt for svampekast, hvor Olav Nyhagen hadde meldt seg frivillig som blink.

– Jeg blir like våt ovenfra som fra svampene, konstaterte Nyhagen. Han synes arrangementet var godt gjennomført.

– Det er positivt at vi får til noe. Vi kan ikke gjøre noe med været, og jeg synes det har blitt løst på en fin måte her i dag.

I kategorien mat var det blant annet hjemmelagde tjukklefser som sto på menyen. De ble kjevlet ut og stekt på stedet, av Mariann Reistad og Wenche Bjerke.

Ikke siste gang

Ved enden av dagen var Reistad fornøyd med hvordan ting hadde utspilt seg.

– Jeg synes det har gått veldig fint. Det virker som folk har kost seg med det vi har tilbud. Det er ikke første året vi har gjennomført dette og forhåpentligvis ikke siste. Jeg ønsker også å utfordre flere bygder til å ta utfordringer når anledningen byr seg.