Han kan ha ligget over én time begravd i snømassene. De fire som gravde ham fram får ros av politiet for innsatsen.

Politiet skriver i en Twitter-melding klokka 22.00: "Mannen, Svensk statsborger, 54 år, omkom som følge av skredet. Pårørende er varslet. Han var på tur sammen med en svensk kollega."

Operasjonsleder Leif Einar Bergem-Ohr ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt opplyser til Åndalsnes Avis at den svenske mannen ble erklært død klokka 18.06. At det har tatt så lang tid å gå ut med at det var ei dødsulykke, skyldes at pårørende i Sverige måtte varsles.

- Hvor lenge kan han ha ligget begravd i snøen?

- Cirka klokka fire skiltes de to kameratene lag og skulle kjøre ulike traseer. Terrenget gjorde at de raskt mistet kontakten med hverandre. Skredet har startet relativt høgt opp, og det er sannsynlig at det skjedde rundt klokka fire.

Les også: Funnet i snøskredet, hentet ut med helikopter

- Politiet mottar melding etter at han ikke møter kameraten, og treffer tre damer på skitur. Klokka fem begynner de å ta seg opp til det som de ser er et skred. Relativt raskt gjør de et funn - de ser ski og gjør en markering og begynner å grave og finner personen. Da er klokka 17.20.

Det går noen minutter før de graver ham helt opp og konstaterer at de må begynne med gjenomppliving.

- Det holdt de på men inntil helikopteret kom på stedet og bisto dem videre, sir Bergem-Ohr.

Klokka 18.06 ble mannen erklært død.

Mannen ble funnet ved hjelp av skredsøker.

Operasjonslederen sier at de fire som søkte og fant mannen har gjort en veldig god innsats: - De har gjort det som skal gjøres. Både i form av at så snart de skjønte at noe kunne ha skjedd, konstaterte de ras og begynte å søke og jobbet raskt med å få ham fram – og holdt gjenoppliving igang inntil helsepersonell kom til stedet.