Det uttaler reiselivssjef Hilde Gråberg Bakke i ei pressemelding sendt ut onsdag formiddag.

I pressemeldingen heter det videre:

Per 1. august 2014  viser tallene at 580.465  personer har besøkt Trollstigen i år,  mot 453 465  samme periode i fjor.  Åpningsdatoen i år var allerede 8. mai,  mot 22. mai i 2013.

Trollstigen er Norges mest besøkte naturbaserte turistattraksjon og et internasjonalt reisemål.  Romsdal Reiseliv og Handel er særdeles tilfreds med turistsesongen i Rauma så langt, og våre medlemsbedrifter melder om et svært godt besøk i sommer.

Meget tilfredsstillende

Avvikling av trafikken i Trollstigen har vært meget tilfredsstillende i sommer,  og vi ønsker å gi honnør til Møre og Romsdal Fylke som bevilget 14 millioner kroner til utbedring av 7 av de 11 svingene i Trollstigen i 2011. Dette har vært vel anvendte penger sett fra reiselivsnæringens side!

Vi vil også gi honnør til Statens Vegvesen for arbeidet som er utført i Trollstigen. Største døgntrafikk hadde vi i uke 30, da det i snitt var 2121 kjøretøy i Trollstigen. Det har ikke vært økning i antall stengninger på grunn av busser som har kjørt seg fast, til tross for en relativt stor økning av trafikken.  Dette tilskriver vi tilretteleggingen og utbedring av svingene.

Trollstigen er det fremste ikonet for de 18 nasjonale turistveiene i Norge, og får velfortjent oppmerksomhet fra en hel verden.  Siden åpningen 16. juni 2012 har Trollstigen vunnet utallige priser i konkurranser både i inn- og utland.

Utfordringer

Det er  fortsatt en del uløste utfordringer på Trollstigen; parkeringsarealet som er disponibelt er altfor lite i forhold til besøket på svært mange dager, og mobildekning er fraværende mot Valldal. Sammen med Statens Vegvesen skal vi se på gode løsninger for parkering, og med det nye nødnettet som er på plass i 2015 håper vi mobildekningen også blir tilfredsstillende".