DEN SOM PÅSTÅR det skjer lite i Rauma om dagen har holdt til altfor lenge under vann, som en god venn av meg sa forleden dag. Og jeg deler den påstanden. Forresten; det er vel ingen påstand. Det er kort og godt en sannhet, at det skjer mer enn på lenge som vi kan glede oss over.

FOR Å STARTE med den siste hyggelige nyheten først. Tindesenteret blir endelig en realitet. Norsk Tindesenter er et prosjekt som nå blir realisert, etter at det er lagt ned en meget stor dugnadsinnsats. Det kom i gang i 2006 som et resultat av visjonsarbeidet. 55 millioner kroner skal nå sørge for at vi kan feire åpningen av et flott signalbygg i Norges tindehovedstad – Åndalsnes – i februar 2016.

Her skal det være utstilling og opplevelsessenter basert på samlinga til Stiftelsen Norsk Tindemuseum. Fjellbibliotek, filmauditorium, moderne klatrevegg, kaffe/restaurant og kontorfellesskap med 12 arbeidsplasser. Senteret blir også viktig for helårsutvikling av visjonen og reiselivet i kommunen. Og jeg må få legge til at jeg er overhodet ikke bekymret over om det blir nok vinduer og på riktig plass; det overlater jeg til de som fagkunnskap på området.

I LØPET AV KNAPPE TO UKER har PartnerPlast AS kjøpt opp to selskap; i Molde og Houston, Texas. Et selskap med sterk lokal forankring og i utvikling som fort kan bli langt større enn de 35 arbeidsplassene de har i dag. Kanskje blir det også samlokalisering på Øran mellom PartnerPlast og Marina Subsea Group? I så fall ei styrking for selskapet. Og så synes et være positivt at selskapet har fått inn nye og profesjonelle eiere som ønsker å videreutvikle et offensivt selskap som utøver i en spennende bransje; offshore og seismikk.

OG SÅ KOM NYHETEN om at PostNord på Øran kan nærme seg ei dobling om noen år. Fra knappe 20 til nærmere 40 ansatte. De har allerede lyst ut flere av stillingene.Det var nok ikke alle som så for seg at den skulle komme, verken da de skiftet navn og eiere ved siste årsskifte eller ved tidligere endringsprosesser. Lokalavisa har opp gjennom de seinere åra fått mer enn ett tips om at selskapet kan være på veg bort fra Åndalsnes.Det at Åndalsnes og kommunen nå får vesentlig flere slike arbeidsplasser, er viktig.

Flere kompetansearbeidsplasser er en av de viktigste nøklene for ei styrket framtid innenfor det varierte næringslivet i kommunen. Og jeg skynder meg å legge til; kontraktsigneringen under Raumakonferansen om etablering av et kompetansesenter har også stor betydning for denne framtidige utviklinga.

IKKE FOR Å HELLE noe malurt i begeret eller snakke ned andre nyheter. Det er alvorlig at pårørende er bekymret for den offentlige omsorgen til sine nærmeste. Det er alvorlig at opp til 40.000 kubikk med stein kan ramle ned i Romsdalen fra Mannen. Og det er alvorlig når biblioteksjefen går til et så drastisk skritt å redusere si egen stilling i håp om at det kan gi flere ansatte på biblioteket.

Det er slik, også i Rauma, at ikke alt er utelukkende rosenrødt. Vi skal ta slike utfordringer på alvor, i aller høgeste grad. Men vi skal samtidig bli enda flinkere til å løfte fram alt det med positivt fortegn. Og til slutt; det kan virke som om janteloven har et svakere fotfeste enn før. Heldigvis!

God helg!

Lars Smisethjellredaktør