Hans Kristian Myrabø fra Verma sier at han har opplevd det han beskriver som et litt uvanlig innbrudd i hytta og naustet sitt som ligger idyllisk til ved Alnesvatnet oppe på Trollstigplatået.

– Vi var der søndag for nesten 14 dager siden og da var alt ved det normale. Sist fredag var vi der på nytt, den 12. september, da hadde innbruddet skjedd, opplyser Myrabø til Åndalsnes Avis.

– Vasket etter seg

Myrabø sier at de som har tatt seg inn i hytta, har trolig gjort det med en kniv, stein eller et redskap som det er flere av i nærheten.

De hadde kommet seg inn i hytta gjennom å røske opp inngangsdøra som Myrabø innrømmer ikke er så veldig godt sikret.– De hadde tydeligvis vært der ei stund, kanskje overnattet også for alt jeg vet.En halv sekk med ved hadde blitt brukt for å fyre opp og få varme i hytte. Et spann med 750 gram appelsinmarmelade var spist opp, likeså en halv kilo med sukker, hermetisk fersken og en boks med kjøttkaker – blant annet.En boks med snurring hadde de varmet opp på ovnen. Men en halv liter med rødvin og blant annet en kikkert, en radio, flott fiskeutstyr, kokeapparat og lommelykter var igjen på sine faste plasser. Ingen ting av noen stor verdi var borte.Dessuten hadde tjuvene ryddet opp etter seg. Det som var av søppel lå på riktig plass og de hadde også vasket etter seg med unntak av litt marmeladekliss og fett i oppvaskbaljen. Med andre ord så har det vært noen høflige innbruddstjuver – tross alt. Men som sagt så må de ha hatt et akutt behov for mat, energipåfyll og kanskje også litt varme i kroppen ettersom de hadde brukt såpass mye med ved under oppholdet i hytta, sier Myrabø.

– Måtte ha vært flere

– Jeg føler meg rimelig sikker på at det har vært flere personer som sto bak innbruddet. Kanskje både tre og fire stykker.

De hadde også brukt utedassen for det luktet faktisk friskt fortsatt etter dem.

Det blir sjølsagt bare spekulasjoner, men jeg tror ikke det er utlendinger eller noen på raid utelukkende for å stjele og ødelegge som har tatt seg inn i hytta. Det må ha vært noen som virkelig hadde behov for energipåfyll av en eller annen grunn. Kanskje noen vet om noen grupper som var i området på den tida, spør Hans Kristian Myrabø.

Han legger til at ei anna hytte like ved ikke hadde tegn til innbrudd.– Det hadde vært flott hvis noen vet noe om dette, avslutter hytteeier Hans Kristian Myrabø.