– Vi har skrevet kontrakt, i første omgang på et forprosjekt, med en kostandsramme på 1,5 millioner kroner pluss mva, sier daglig leder Anders Hagen i Rauma Boliger AS. Han forteller at det lenge har vært vurdert om det skal bygges om og rehabiliteres i Måndalen, men at konklusjonen nå er helt klar; Det blir sanering og nybygg så sant kommuneestyret stiller seg bak dette i møtet den 8. mai.

Hagen forteller at det gamle bygget har vist seg å være i så dårlig forfatning at flikking og lapping både hadde gitt en dyrere løsning og en langt mindre arealeffektiv løsning.

– Nytt bygg gir flere fordeler og det gjør, ikke minst at vi enklere kan oppfylle Husbanken krav til slike bygg, sier Anders Hagen.

Hagen forteller videre at det altså er en kontrakt på et forsporsjekt som nå er undertegnet og dette prosjektet skal gjennomføres og legges fram for politisk behandling i kommunestyret i maimøtet.

– Hele prosjektet, som vil få byggestart 1. juni om det blir vedtatt, har ei kostnadsramme på rundt 36 millioner kroner, sier Hagen og viser til at bygget skal inneholde 16 boenheter for til sammen 18 beboere. Hagen ønsker å benytte anledningen til å skryte av Veidekke AS som både engasjert og seriøst har vist vilje til å levere det kommunen ønsker å få til. At det pågår en rettssak mellom kommunen og Veidekke AS har ikke i det hele tatt påvirket denne prosessen, mener Hagen.

– Ja, vi har starta prosessen med å underskrive en avtale, sier daglig leder Stig Mork i Veidekke AS. Han sier jobben blir sett på som en stor jobb i Rauma og mye tyder i dag på at det blir oppstart i arbeidet til sommeren. I første omgang er det gjort en avtale om forprosjektet, men det samla byggeprosjektet i Måndalen har en kostnad på godt og vel 30 millioner kroner. Mork sier han regner byggetida til å ta rundt ett år.