Det sier veteranen Arvid Stennes som har spilt fele helt siden han var liten gutt og som har vært med i Rauma spelemannslag siden 1998. Og det han sikter til er samarbeidet med Rauma kulturskole og lærer Anniken Solli-Mork denne høsten. En kveld i uka har de unge spilt sammen med «de gamle» i spelemannslaget og dette samspillet toppet seg med en felles konsert på Åfarnes for vel ei uke siden.

For veteranen Arvid beskriver det hele som veldig inspirerende. Han sier han både håper og tror at dette skal bidra til å få opp interessen for folkemusikk blant de unge.

– Og dere instruerer og veileder?

– Ikke så mye det akkurat, men vi backer opp og så prater vi sammen og blir litt kjent med hverandre. Konserten var den første vi har hatt sammen, og jeg håper ikke den siste, sier Stennes.

– Jeg tror kanskje dette fører til at jeg kommer til å fortsette med å spille fele, sier 10 år gamle Marte Frisvold. Marte sier de voksne kan mye og de kan hjelpe til om det trengs. Marte spiller nå fele på andre året.

Rekruttering

–Et helt unikt rekrutteringsprosjekt vil jeg si, sier musikalsk leder i Rauma spelemannslag, Dag Søvik. Han sier det er fantastisk å ha to rekker med rekrutter foran seg på scena når de spiller.

– Om vi får halvparten til å fortsette å spille så er det fantastisk bra. Og dette forteller alt om hvor viktig det er at kulturskolen har et tilbud i folkemusikk, sier Dag Søvik og skryter uhemmet av Anniken Solli-Mork som han mener er veldig flink til å inspirere og gjøre artige ting som også barna kan være med på.

– Det har vi lært veldig mye av. Det må ikke være så alvorlig det vi holder på med, seier Dag og viser til mange artige måter å spille på som ble vist under konserten.– Og det blir med denne ene konserten?–Så langt er det bare denne ene som har vært planlagt.

– Hvor unikt er dette samarbeidet dere nå har?

– Vi har ikke gjort det før, men jeg vet at det har vært prøvd av andre. For ekspempel i Valldal der noe lignende har gitt stor suksess. Også i musikken er det spennende å koble ulike generasjoner sammen, avslutter Dag Søvik.

Under konserten på Strandheim handler det blant annet om å spille på mange artige måter. Her med buen under kneet.Kristine Holm og Asta Dahle kan kunsten. Foto: Stein Siem