Det er 12 år siden Mariann opprettet bloggen Lillasjel. Der deler hun alle livets opp- og nedturer. Hun skriver om alt fra de mest hverdagslige ting, til ferier, bokanmeldelser, mat og healing.

Da hun ble ufør etter å ha forsøkt tilrettelagt arbeid i mange år, ble det viktig for Mariann å fylle dagene med noe som ga mening.

– Hodet vil så gjerne, men kroppen klarer ikke.

– Derfor er bøkene og bloggen gull verdt. Jeg bruker dem bevisst til å skape gode dager. Det gir meg på mange måter en jobbfølelse, forteller 63-åringen.

Mariann bruker mye tid på bloggen. Her skriver hun om alt mulig. Foto: Julie Bjørneboe Lie

Hun beskriver seg selv som nysgjerrig og en som elsker å lære. Mariann bruker også mye tid på selvutvikling.

– Jeg er nok litt annerledes, men etter at jeg startet bloggen har jeg levd på Pippi-inspirasjonen. Det å tørre å være den man er uten å høre på andre, har vært viktig. Det er noe jeg har arbeida mye med gjennom årene.

Som en del av dette har hun bevisst tatt mer bilder av seg selv og delt på bloggen for å bli mer komfortabel i sitt eget selvbilde.

– Det handler om å ta styring over eget liv og gjøre det beste ut av det. Jeg har i mange år hatt dårlig selvtillit og vært sårbar. Det er så mange som gjemmer seg. For meg har det vært viktig å bli glad i meg selv som jeg er. Det har gjort underverker, og det har gjort meg mye lykkeligere.

– Jeg ser det veldig tydelig på bildene jeg legger ut på bloggen at jeg stråler mer nå når jeg ikke er opptatt av hva andre synes.

Healing

En av hennes hjertesaker, er healing. Noe hun har drevet med i mange år. Dette deler hun også med sine følgere.

– Jeg kan ikke si at jeg skal gjøre deg frisk. Healing er på mange måter mye av det samme som meditasjon og yoga. Det handler om å få ro i kroppen. Selvutvikling er en form for healing.

Mariann driver med fjernhealing og skriver det hun kaller for Lillasjel-ord på bestilling.

– Da skriver jeg om livet deres. Det eneste jeg trenger er et navn og et bilde, så strømmer ordene på. Dette er tekster som treffer dem jeg skriver om dypt. Det kan være ting de selv ikke har sett, forteller Mariann.

Foto: Julie Bjørneboe Lie

Det var tilbake i 2009 at hun skjønte at hun hadde varme hender.

– Jeg hadde vært varm på hendene en stund da, men tenkte det kunne være en annen årsak til det. Men den 20. september i 2009 satt jeg i senga og kjente det sterkt. Da skjønte jeg at det var noe mer.

Siden den gang har hun omfavnet sine evner og drar hvert år på kurs til England ved Arthur Findlay College, som er en høyskole for spiritualisme og psykiske vitenskaper.

– Der føler jeg meg veldig hjemme. Der kan jeg være helt meg selv.

Ferieturer

Da ÅA tok turen innom hadde Mariann og mannen nettopp kommet hjem fra et 24 dagers cruise i Australia og New Zealand. En reise som har blitt godt dokumentert på bloggen.

Mariann på cruisetur sammen med mannen, Magne Harry Tokle. Foto: Privat

– For meg er det en veldig fin måte å reise på når man ikke har en kropp som fungerer. Jeg kan hvile mens vi forflytter oss, sier Mariann.

Hun og mannen trives godt på reise og liker å oppleve nye steder og kulturer.

– Vi har stort sett vært på cruise i Middelhavet, men også tatt noen turer til Kariben. På cruise får man reist mye rundt. Alternativet for meg hadde vært å reise til Syden og blitt værende på ett sted. Så det er helt perfekt for oss og noe som betyr mye.

Neste tur er allerede booket. Den går til Asia om to år, men Mariann vil ikke røpe alle stedene de skal til. Det er noe følgerne skal få vite underveis.

– Jeg skriver reisebrev når jeg er på tur. Det er veldig moro for oss å se tilbake på. Bloggen skriver jeg mest for meg selv, men jeg håper alltid å kunne inspirere. Jeg får mange hyggelige tilbakemeldinger på det jeg gjør. Det er veldig koselig.

Bøker

Hun er også lidenskapelig opptatt av bøker og kan lese mellom 140–170 bøker hvert år.

– Jeg kunne lese mer før, men bloggingen tar mer av tiden. Å lese er også en måte å reise på. Jeg leser alt mulig. Både krim, sakprosa og historiske romaner.

Etter å ha lest bøkene legger hun ut meningene sine om bøkene på bloggen.

– Jeg har kontakt med forlagene, så lesingen gir meg også en slags jobbfølelse. Alt dette handler om å lage dagene mine gode, avslutter hun.