– Til høsten blir det lagt opp til en enda større landbruksutstilling og et gjensyn med både Bondens Marked og mannekengoppvisning, opplyser Frode Larshus i martnakomiteen.

Grytten Bygdekvinnelag er på ny på banen i martnasammenheng. Sammen med Romsdalsmartnan planlegges det nå en større husflidsutstilling, blant annet. I tillegg er det også planlagt å få til det som en gang var en årlig mannekengoppvisning.

Også Rauma Bondelag er en viktig medspiller i forberedelsene til årets martna som går av stabelen i sentrum av Alpebyen i tidsrommet 19.-22. september. De har lovet å stille ut traktorer og annet landbruksutstyr. Også ei utstilling med dyr er på trappene.

Innendørs

På grunn av byggeaktiviteter i Kvartal 1-området, må utstillinger og aktiviteter knyttet til bygdekvinnelag og bondelags deltakelse, legges til området i og rundt Rådhuset.

Rådhuset var i fjor preget av ombyggingsarbeider. Martnan kom derfor ikke til i selve rådhuset. Det håper de å få til i år. Blant annet er det planlagt ei større husflidsutstilling i rådhussalen.

– Håpet er å få til en innendørs husflidsutstilling – med det skape tidenes største og beste landbruks- og husflidsavdeling under Romsdalsmartnan, skriver Larshus i en pressemelding.

Han skriver videre at etter at de i fjor forente landbruksmartnan med resten av Romsdalsmartnan, er også Bondens Marked blitt overbevist om at dette er et arrangement de hører heime i. Derfor blir også de å finne under årets arrangement.

Øystein Talberg

oystein.talberg[AT]andalsnes-avis.no

Telefon: 91 190 213