Onsdag ettermiddag ble det bekreftet at den savnede, spanske kvinnen (75) bodde på Grand Hotel. Der skal hun ha sjekket ut, men etterlatt bagasjen på bagasjerommet. Hotellet skal imidlertid ikke ha oppdaget at bagasjen ble liggende før politiet tok kontakt.

– Bagasjen blir satt inn på bagasjerom etter utsjekk og blir ikke registrert. Det er nesten umulig for oss å oppdage at noen ikke har hentet den, om vi ikke får beskjed. Vi snoker heller ikke i bagasjen for å finne ut hvem som eier den, sier Åndal.

Sjeldent

Glemmer du bagasje på rommet, er det imidlertid lettere å få tak i riktig eier. Da blir gjesten kontakta og bagasjen ettersendt.

Gjenglemt bagasje på bagasjerommet er det sjeldent hotellet opplever, og det kan altså ta uker og måneder før det blir oppdaget.

– Hadde vi fått spørsmål om det den gangen, hadde vi oppdaget det før.

Bagasjen til den 75 år gamle kvinnen er nå hentet av politiet.

Buss

Politiet opplyser om at hun skal ha blitt observert på Romsdalseggen, nærmere bestemt ved Høgaksla/Mjølvafjellet. Før det anser politiet det som sannsynlig at hun skal ha tatt en buss til Vengedalen. Hotellet er en av flere aktører som kjører ruter dit i høysesongen. Den blir kjørt av hotellsjefen selv og en annen. Men hotellsjefen kan verken bekrefte eller avkrefte at kvinnen har sittet på med dem.

– Det er for langt tilbake til at jeg klarer å huske det, sier Åndal.

Politiet skal ha gitt hotellet et bilde av kvinnen. Hotellsjefen har pratet med de ansatte, men ingen kan med sikkerhet si at de husker den spanske turisten.

– Vi vet at hun har vært her, men vi kan ikke forvente at de ansatte husker en person midt i sommersesongen. Da er det stappfullt hotell og vanskelig å fange opp en enkelt person.

De har sett på hvordan de lettere kan fange opp slike situasjoner, men sier det er vanskelig for de ansatte å holde styr på alle som går inn og ut av hotellet til en hver tid.

– Det er umulig for oss å vite hvor gjestene skal. Det er ikke noe vi spør om. Når vi kjører folk til Romsdalseggen, så kommer noen tilbake. Andre reiser videre. Vi kunne registrert bagasjen med lapper, men folk henter bagasjen til forskjellig tid og da er vi like langt egentlig, sier han og legger til:

– Dette er heldigvis ikke et problem som skjer ofte. Det viktigste for oss er at bagasjen ikke blir borte.