– Det jobbes utrolig godt med jentefotball i Rauma, sier Lillian Dahle som er leder i Langfjorden fotballklubb. Nå kan hun stolt fortelle at fire av hennes «egne» jenter er tatt ut til bylaget i Molde. Dette er nivået over kretslaget. I tillegg er to jenter fra Isfjorden tatt ut.

– Langfjorden har alltid satset på jentene og nå har vi et sjeldent godt lag i jenter 14. De leder serien suverent og at fire er med på bylaget og to på regionlaget, forteller at vi har jobbet godt, sier Dahle og legger til at de 14 år gamle jentene også er invitert til å delta på ei eliteturnering på Hamar.

Arbeidet med og organiseringen av turen dit er nå «satt bort» til Rauma fordi så stor del av laget stammer herfra. Laget blir også trent i Rauma før turneringa på Hamar.

– Jentene viser så gode ferdigheter og treningsvillighet at vi kommer til å satse en del og gi de muligheter framover. Vi kommer til å høre mer fra disse jentene etter hvert. det er jeg sikker på, sier Lillian Dahle og legger til at det er gode lag både i Isfjorden og Åndalsnes også og at diskusjonen nå er i gang om hvordan jentefotballen på dette nivået skal organiseres framover her i kommunen.

Og at jentefotballen i Rauma er på opptur forteller følgende oversikt:

ÅIF jenter 16 ligger først på tabellen og har ikke tapt i år. ÅIF jenter 14 ligger på topp i 7-er serien.Langfjorden topper jenter 14 og er ubeseiretIsfjorden jenter 14 er på plass to i samme serie.