I uttalelsen som kom i forbindelse med avslaget fra Udir, viser styret i Måndalen Friskule til Udir sin begrunnelse for avslaget; at søknaden tilfredsstiller kravene i friskoleloven, men avslås på grunn av negative konsekvenser for den offentlige skolestrukturen.

Styret trekker i uttalelsen fram at Udir i den sammenheng henviser til Rauma kommune negative uttalelse til søknaden, og opplysninger fra kommunen om planer om en ny skole fra 1. til 10. trinn for Sørsida, i Måndalen. De viser til dette utdraget av svaret fra Udir:

«Når det gjelder konsekvenser for det offentlige tilbudet skriver kommunen at det er vedtatt planer for en oppgradering av Måndalen barne- og ungdomsskole, og at kommunens ambisjon er å bygge en skole 1–10 som på sikt skal kunne huse alle elever på Sørsida av kommunen».

Styret skriver at de tar vedtaket til etterretning, og at de basert på den ellers positive vurderinga av søknaden, vil bruke klageretten eller sende ny søknad om godkjenning. Styret takker for all hjelp og støtte de har fått fra folk i Måndalen, Innfjorden og på Vågstranda.