Under første dag og åpningen av Innovasjonsfestivalen ble de tildelt Etablererprisen 2017 i Rauma kommune.

Det var lederen av Rauma Næringslag, Arvid Gjerde, som delte ut prisen.

Her er juryens begrunnelse:

"Årets prisvinner har vist et stort engasjement rundt etablering i sentrum av Åndalsnes.

Prisvinneren kom flyttende fra Brattvågen til Åndalsnes i 2005. han leide seg da et lokale, og starta opp en butikk. Fem år sendere kjøpte han seg en bygård, og starter med utleie av leiligheter ved siden av butikkdriften. Han kjøpte så flere bygårder, flytta butikken sin og leide ut til flere.

Han bygget også  opp et bakeri for utleie. Da driften her ble avviklet bestemte han seg fo å bli restaurantdriver, og da klesbutikken som leide ble avviklet startet han opp sin egen.

Den etableringsiveren Åge Sønderland sammen med kona Kjersti har vist er til inspirasjon for mange.  Sammen har de har virkelig gjort en stor innsats, og satset mye for å skape aktivitet i Åndalsnes sentrum.

Rauma Næringslag ønsker gjennom denne utmerkelsen å løfte frem de som tar sats og legger ned en stor innsats for å øke næringsvirksomhet og slik gi Raumasamfunnet et bredere tilbud. Det er gjennom slike engasjerte mennesker som tør å satse at mangfoldet øker. Vi trenger slike næringsdrivere i Rauma!

For å klare å nå målsetninger om nye etableringer og arbeidsplasser i Rauma trenger vi at noen går foran og viser at det å satse både er lønnsomt og givende."

Rauma Næringslag etablerte 2014 Etablererprisen for å sette fokus på viktigheten av at nye arbeidsplasser skapes.