Sjåfør Per Grøvdal fikk seg en ubehagelig overraskelse da han tirsdag kjørte minibussen tilbake til Åndalsnes etter en jobb i Måndalen.

Da han kom inn i Innfjord-tunnelen la duggen seg på ruta, slik den ofte gjør, men da han skrudde på vindusviskerne kom bare noen skrapelyder.

- Jeg fikk sjokk når jeg oppdaget at vindusviskerne var borte, forteller han.

- Jeg kunne kjørt rett i murveggen

Noen hadde rett og slett vært å stjålet vindusviskerne av minibussen. Sannsynligvis har de frekke tyvene vært på ferde i løpet av de siste dagene.

Til alt hell gikk det bra.

- Det kom ingen imot og ingen var bak meg akkurat da, og jeg fikk heldigvis stoppet bilen, gått ut og tørket av ruta. Men det kunne veldig fort gått galt, jeg så jo ingenting, sier Grøvdal.

Han priser seg også lykkelig for at han var alene i bussen.

- Det kunne like godt vært 15 skolebarn i minibussen, sier han.

- Smålige tyver

Han forteller at det aldri hadde falt han inn at han måtte sjekke at vindusviskerne fortsatt satt på bilen før han kjørte av sted.

- Jeg hadde rett og slett ikke forestilt meg at noen ville stjele dem. Man tar det jo for gitt at de er der når man starter bilen om morran, sier han.

Ingenting annet på bilen var borte. Bare viskerne.

- Jeg forteller dette fordi jeg synes folk bør vite hvor smålige tyvene er, slik at man kan være oppmerksom på det. Dette kunne gått virkelig galt, mener Grøvdal.

Nå er det nye viskere på plass på minibussen.

- Jeg må nok begynne å sjekke at de er på plass fra nå av, sier han.

Nå er det nye viskere på plass på minibussen. Foto: Stine Vandevjen Olsen