Hun fikk utmattelsessyndrom men jobbet seg opp igjen ved hjelp av utdannelse, kosthold, trening og yoga. Og hun heter Anne Simone Kesho. Alder?

– Nei, jeg har meldt meg ut av begrepet alder. Man kan være 30, men i praksis ha kropp og innstilling som om du er 50. Jeg er yngre nå enn da jeg fylte 30.

Basehopping

Det er bare to måneder siden hun flyttet inn i et hus hun kjøpte i Isfjorden. Dette er nå under full oppussing. Hun kom hit uten annet enn noen venner hun ble kjent med under basehopping her i 2008, samt fra Forsvaret og yoga-praksisen.

– Jeg forelsket meg totalt i plassen da Tom Erik Heimen lånte meg utstyr slik at jeg og noen venner kunne basehoppe fra Karslkråtind. Romsdal viste seg fra sin beste side og lysten til å flytte hit begynte vel å spire da.

Snudde om på livet

Etter mange år i forsvaret, med flere års tjeneste i kavaleriet på Skjold og Setermoen, som dro henne på kryss av tvers av Norge, samt til tjeneste i Bosnia, møtte hun det man i dag omtaler som veggen.

– Jeg kom til et punkt der jeg var utslitt, men da legene sa at slik kom det bare til å være ble jeg bestemt på at det ikke skulle bli min framtid.

Hun tok da en fire år lang utdannelse i biologisk medisin, som innebærer kosthold, mikrobiologi og det å jobbe for å forebygge sjukdom.

– Jeg stiller ikke diagnoser, men jeg kan hjelpe folk med helseplager å finne fram til riktig kosthold, bedre måter å trene på og ikke minst hjelpe dem å redusere hverdagsstresset.

Hverdagslykken

Anne er nemlig tilhenger av hverdagslykken.

– Det er en klisjé, å si det, men det er ingen tvil om at også holdninger og tankemønstre påvirker hvordan man har det, i tillegg til kosthold og aktivitetsnivå. Og jeg er opptatt av å fortelle at det å ha et sunt kosthold ikke betyr at man skal gå rundt og ikke unne seg ting man kan koser seg med. Og man må tørre å utfordre seg sjøl, prøve nye ting. Som å flytte til Rauma, he he.

Dametrim i Isfjorden

Sjøl holder hun også på med treningsveiledning. Mandag denne uka startet hun opp med trim for damer i Isfjordshallen.

– Jeg hadde håpet på en ca. tjue personer, og så kom det nesten femti. Det var over all forventning.

Hun skal også samarbeide med Friluftslek i Åndalsnes om guida turer i fjell og natur, samt andre aktiviteter som kajakkpadling.

Online yoga

Gjennom firmaet Yogafarm, og nettsida yogafarm.no, driver Anne, i tillegg til kostholds- og helseveiledning, også yogatrening.

– Før jeg bosatte meg i Rauma reiste jeg mye, så det var ikke praktisk for meg å leie et eget yogastudio. Så da kom ideen om å legge ut instruksjoner for yogakurs og øvelser på nett. Og det har vært en stor suksess. Folk an da ta yogakurs heime i sin egen stue og slipper å reise til et studio for å trene og lære. Jeg har mange onlinekunder i området her.

Vennlig kommune

Hun skryter veldig av mottakelsen hun har fått i Rauma.

– Dette er en kommune som virkelig tar godt imot innflyttere og legger til rette for gründere og næringsliv.

Så det kan se ut til at Anne, og katten, endelig skal slå seg til ro.

– Etter alle åra med flytting føler jeg at her i Rauma og Isfjorden kan jeg slå røtter og bli mange år.